Etusivu Uutiset ja tapahtumat Uutiset

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistyksen perhekahvila leikkipuisto Tervapääskyssä jatkaa jälleen toimintaansa. Kerho alkaa toimia Terviksen uusissa tiloissa osoitteessa Immolantie 9 maanantaisin klo 9.30-11.30.

Perhekahvila aloittaa itsepalvelutyyliin, eli kukin saa vuorollaan keittää kahvia ja laittaa naposteltavaa esille, tarvikkeita löytyy puistolta. Mikäli joku kiinnostuu käymään välillä kaupassa ja laittamaan enemmän esille, niin ota yhteyttä!

Tervetuloa kaikille, yhdessä saamme kaivatun kahvilan taas pyörimään!

MLL perhekahvila2019

Tapaninvainion kaupunginosayhdistys on tehnyt loistavaa työtä ja saanut Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestykseen ehdotuksensa karsinnoista jatkoon. Ehdotuksen nimi on "Tapaninvainion rantapuiston kehittäminen" (uimaranta, Kapteenskanmäki, Ollilankenttä) ja sen voi lukea täältä.

Nyt tarvitaan Teidän apujanne äänestyksessä, jotta saadaan ehdotus läpi. Kuka tahansa tänä vuonna vähintään 12 vuotta täyttävä helsinkiläinen voi äänestää lokakuun ajan OmaStadi.hel.fi -verkkosivulla https://omastadi.hel.fi/?locale=fi tai äänestyspisteissä.

Äänestämään pääsee kirjautumalla palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Helsingin kaupungin kouluissa ja oppilaitoksissa nuoret voivat äänestää edu.hel.fi- tunnuksilla. Äänestää voi myös kirjastoissa esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen. Alle 18-vuotiaat voivat äänestää kirjastoissa esittämällä kela-kortin.

Äänestää voi useampaa kohdetta, tärkeysjärjestyksessä. Eniten ääniä saaneet suunnitelmat toteutetaan.

Äänestyksestä löytyy tietoa myös uusimmasta Helsinki-lehdestä.


Kuva: omastadi.hel.fi

Tapaninvainion uimarannan tietoja löytyy osoitteesta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/ota-yhteytta/hae-yhteystietoja/toimipistekuvaus?id=41326

Helsingin kaupungin uimarantojen levätilannetta voi tarkastella sivulta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/maauimalat-ja-uimarannat/leva

Melontarannan aukioloajat ja muuta tietoa löytyy osoitteesta: http://www.melontaranta.fi/

uimaranta
Tapaninvainion uimaranta

Tapaninvainion kaupunginosayhdistyksen vuosikokouksessa tiistaina 9.4.2019 käsiteltiin sääntömääräiset asiat, mm. valittiin uusi hallitus. Kokoonpano on seuraava:

Aki Aalto, puheenjohtaja
Mikael Vehkaoja, varapuheenjohtaja
Jyrki Saulo, rahastonhoitaja
Marko Halla
Elise Järvenpää
Emma Mussalo
Ari Orttenvuori
Hannu Salovaara
Jonna Sojakka

varajäsenet:
Anne Honkanen
Johanna Saarinen
Ari Väisänen

Kuluvan vuoden jäsenmaksu pysyi ennallaan 10 eurossa ja kaikkia uusia ja vanhoja jäseniä pyydetään maksamaan ko. summa yhdistyksen tilille FI62 8000 1171 0817 15 - saaja Tapaninvainion Kaupunginosayhdistys ry. - Tiedonantokenttään tulee laittaa ehdottomasti: Nimi, Osoite ja Sähköpostiosoite.

TÄRKEÄÄ: Kokouksessa todettiin yksimielisesti, että yhdistyksen hallitus on tehnyt loistavaa työtä kuluneen vuoden aikana. Ehdoton huippusuoritus on ollut menestyksekäs taistelu Immolantien koulun puolesta. Samoin mm. historiaryhmä on tehnyt mahtavaa työtä seudun mielenkiintoisia vaiheita selvittäessään. Olisiko siis niidenkin alueen asukkaiden, jotka tähän mennessä eivät ole jäseniä, aika liittyä edes kannatusmielessä? Koskaan ei tiedä, milloin Sinun henkilökohtainen asumiseen liittyvä asiasi tarvitsee edunvalvontaa, ja yksin et pysty vaikuttamaan.

Ja jos saamme riittävästi uusia maksavia jäseniä, niin pystymme järjestämään taas kollektiivisesti mielenkiintoisia ja hauskoja tilaisuuksia (esim. Beach party). LIITY SIIS JÄSENEKSI NYT https://www.kaupunginosat.net/tapaninvainio/yhdistys/liity-jaeseneksi. Jokaisen kontribuutio on tärkeä.

 

Tapaninvainion kaupunginosayhdistyksen ja asukkaiden aktiivisuuden ansiosta näyttää siltä, että lakkautusuhan alla ollut Immolantien sivukoulu saa jatkoa Immolantie 9:n tontille rakennettavassa uudisrakennuksessa. Lue lisää Helsingin sanomien uutisesta ja Ylen uutisesta.

immolan myyjäiset pienennetty

Tapaninvainion kaupunginosayhdistys ry:n perustamaan ja ylläpitämään Tarinoita Tapaninvainiosta -blogiin on tarkoitus kerätä talteen alueen historiaa ja asukkaiden muistoja.

Blogiin on saatu jälleen muutama uusi juttu. Käykää lukemassa tekstit ja kommentoikaa niitä omin muistoin.

Tekstejä uusista aiheista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen tapaninvainiosta (ät) gmail.com. Kerätään yhdessä Tapaninvainion tarinat talteen!

Blogin osoite: https://tapaninvainioblog.wordpress.com/

Alueen historiasta kiinnostuneille tiedoksi: Tapaninvainion historiaryhmä kokoontuu seuraavan kerran LP Terviksessä (Tervapääskynpolku 12) to 14.2. klo 18-20. Tervetuloa mukaan!

Pohjanpellontie v1970
Pohjanpellontie vuonna 1970. Rista Eeva SER, valokuvaaja. Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat.

 Pohjanpellontie vuonna 1970. Rista Eeva SER, valokuvaaja. Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat.

 

Tapaninvainion kaupunginosayhdistyksen joulutervehdys 2018

Vantaanjoessa on havaittu tänä kesänä sinilevää. Tapaninvainion uimarannan tämänhetkisen levätilanteen voi tarkastaa sivulta: https://ulkoliikunta.fi

Melontarannan aukioloajat löytyvät sivulta: http://www.melontaranta.fi

uimaranta

Tapaninvainion kaupunginosayhdistys ry on jättänyt 26.4.2018 kuntalaisaloitteen koirapuiston rakentamisesta Tapaninvainioon. Koirapuiston paikaksi on suunniteltu Kapteenskanmäen läheisyydessä sijaitsevaa ulkoilualueeksi määriteltyä tonttia.

Aloite on luettavissa kaupunginosayhdistyksen kannanotoista.

Ilmakuva koirapuiston alueesta

Tapaninvainion kaupunginosayhdistys ry:n vuosikokouksessa tiistaina 27.3.2018 valittiin uusi hallitus. Keskiviikkona 18.4. hallitus järjestäytyi ja valitsi toimihenkilöt sekä suunnitteli kauden toimintaa.

Hallituksen varsinaiset jäsenet ovat:

Marko Halla, puheenjohtaja
Ari Orttenvuori, varapuheenjohtaja
Jyrki Saulo, rahastonhoitaja
Aki Aalto
Elise Järvenpää
Emma Mussalo
Hannu Salovaara
Jonna Sojakka
Mikael Vehkaoja

ja varajäsenet ovat:

Anne Honkanen
Johanna Saarinen
Ari Väisänen

Vuoden 2018 toimintasuunnitelmaan voit tutustua täältä.

maisema

Yhteistyössä