Vuoden 2015 vuosikokous pidetiin Saunabaarin Vaahterasalissa keskiviikkona 25.2.2015 klo 18–20. Paikalle pyydetiin kaupungin rakennusvalvontavirastosta Sari Koukku kertomaan mitä alueellamme saa tehdä ja mitä ei saa tehdä. Sari Ruotsalainen kaupunkisuunnitteluvirastosta tuli kertomaan Pirkkolan suojelukaavan vaikutuksista, sekä ajankohtaisista Pirkkolaa koskevista asioista.

Valitettavasti Koukku joutui peruuttamaan osallistumisensa. Hänen kirjalliset vastaukset ennakkokysymyksiin kuitenkin esiteltiin Sari Ruotsalaisen oman esityksen yhteydessä.

Kokouksen yhteydessä luvattiin kokousaineisto jakaa. Ne löytyvät tämän linkin kautta:

https://drive.google.com/folderview?id=0B73mOVd4-23mflByMkgzOXRWWDdCelFJTlk0SjBtbUhMTjdWQTR5OTFCRVVqcXpwaTFqaGs&usp=sharing

Pirkkolan asemakaava on vuodelta 1988. Tämän lisäksi olisi huomioitava Helsingin yleisasemakaava vuodelta 2002.

 

To 14.8.2014 klo 18 lasten yleisurheilukilpailut Pirkkolan urheilupuistossa

La 23.8.2014 klo 15 nukketeatteriesitys Puropuistossa

La 23.8.2014 klo 18-21 Lyhtyjen yö Puropuistossa

Su 31.8.2014 klo 11-15 Syyskirppis Pirjontien varrella ja aukiolla sekä Petaksentiellä ja -kujalla

Pe 21.11.2014 klo 18-21 Koko perheen pikkujoulut Saunabaarissa.

 

Tarkempia tietoja tapahtumista löydät Pirkkolan sanomista

 

2013 Tapahtumat

Merkkaa päivämäärät jo nyt kalenteriin. Tapahtumista tiedot täsmentyvät lähempänä tapahtumia. Niistä saa myös lisätietoa painetusta Pirkkolan Sanomista.

Talvirieha Pirkkolassa su 3.2. klo 11–13

Tapaaminen lentopallokentällä. - talviurheilua ja nuotiomakkaraa

Yhdistyksen aktiivit järjestävät lapsille ja lapsenmielisille mukavan talvitapahtuman kolmosen lenkin alussa olevalla lentopallokentällä - siinä lähellä Alkutien päätä ja futisnurmikentän lähellä. Tuomme sinne tynnyrinpuolikkaan, ison pinon klapeja, makkaraa ja mehua. Tarjoamme pirkkolalaisille niitä veloituksetta. Nyt näyttävät
kelitkin niin hyviltä, että kukin voi miettiä, menisikö luistelemaan kentälle, pulkkamäkeen vai pienelle hiihtolenkille vai vaan nauttimaan talven herkuista ulkona. Itse yritän tulla lastenlasten kanssa pulkkamäkeen!

Vuosikokous 2013 (25.2)

Ennen kokousta 25.2. klo 18–19 puhutaan puista (Seuriksella)

Pirkkola on puistomainen puutarhakaupunginosa, jonka maisemaan puut kuuluvat olennaisesti. Osa puista on jo kasvanut niihin mittoihin, joissa viime vuosien myrskyt ja tuulet tarttuvat ja kaatavat niitä. Maisema-arkkitehti Piia-Liisa Orrenmaa
Rakennusvalvontavirastosta vastaa kysymyksiin koskien puiden kaatoa, miten puun kunnon voi selvittää, miten toimia, jos naapurin tontilla oleva puu pelottaa, mitä lupia tarvitaan ja mistä niitä saa ja mitä kustannuksia mahdollisesti syntyy. Jos sinulla on omia kysymyksiä aiheesta, lähetä niitä meille (pirkkola.helsinki@gmail.com), niin välitämme ne etukäteen luennoitsijallemme

Vuosikokous maanantaina 25.2. klo 19 (Seuriksella)

Vuosikokous aloitetaan klo 19. Sääntömääräisinä kokousasioina meillä ovat mm. vuoden 2012 toiminnan läpikäynti talouskatsauksineen, kuluvan vuoden toimintasuunnitelma, jäsenmaksun suuruudesta päättäminen, budjetti ja uusien hallitusjäsenten valinta erovuoroisten (6 kpl) tilalle tai jatkokausiin nimeäminen, sekä
puheenjohtajan valinta. Hallituskausi on kaksi vuotta. Puheenjohtaja valitaan aina vuodeksi kerrallaan. Tämä vuosi tuo muutoksen puheenjohtaja-asiaan, sillä Lisa ei enää lupautunut jatkamaan. Kokouksessa on kahvitarjoilu: suolaista ja makeaa. Tuomme sinne myös historiikkeja mukanamme. Hintahan on vain 20,-.

Jätelava-tempaus 4.5.

Jätelavat tuodaan lauantaina 4.5. Pirjontielle Puropuiston kohdalle. Perjantai-iltana voit jättää portillesi tavaroita, joita haluat kierrättää, halukkaat kulkevat ja nappaavat ne mukaansa, jolloin välttyy turhalta kuskaamiselta eikä kenenkään tarvitse penkoa lavoja.

Puropuiston talkoot 7.5.

Puropuiston talkoot pidetään 7.5. Talkoisiin ovat kaikki tervetulleita; se on mukava tapahtuma ja samalla saa jutella ja tutustua muihin pirkkolalaisiin. Talkoot on ollut mieleinen tapahtuma myös lapsille.

Kevätkirppis 25.5.

Kevään katukirppis sunnuntaina 25.5. klo 11-14. Ilman ennakkoilmottautumista, räkit ja pöydät mukaan jos on myytävää. Myyjät kannattaa lähtee 20 minuuttia ennen alkamista että saatte asetelmat valmiiksi. Ostajat joukolla mukaan tekemään löytöjä!

Tänä vuonna kevätkirppis yhdistetään Helsingin Siivous Päivään

Lyhtyjen Yö 24.8.

Lyhtyjen Yö leikkipuistossa lauantaina 24.8. Siitä pyritään tekemään taas mukava tilaisuus: musiikkia, hyvää ruokaa kakkukahveineen ja ennen kaikkea yhdessäoloa. Kertokaa juhlasta myös vanhoille pirkkolalaisille! Lue lisää Pirkkolan sanomissa!

Perinteinen syyskirppis 1.9.

Perinteinen katukirppis sunnuntaina 1.9. Tämä on jo kolmas vuosi kun järjestetään kahdet katukirppikset vuodessa!

Yhdistyksen jäsenten Pikkujoulut 15.11.

Perinteiset pikkujoulut Seuriksella. Mukavaa yhdessäoloa hyvän ruuan ja seuran merkeissä. Ohjelmassa myös musiikkia, yheislaulua, joulupukin vierailu ja hienot arpajais-voitot.

 

 


 

2012 Tapahtumat

Merkkaa päivämäärät jo nyt kalenteriin. Tapahtumista tiedot täsmentyvät lähempänä tapahtumia. Niistä saa myös lisätietoa painetusta Pirkkolan Sanomista.

Vuosikokous 2012 (27.2)

Vuosikokous aloitetaan klo 19. Sääntömääräisinä kokousasioina meillä on mm. vuoden 2011 toiminnan läpikäynti talouskatsauksineen, kuluvan vuoden toimintasuunnitelma, jäsenmaksun suuruus, budjetti ja uusien hallitusjäsenten valinta erovuoroisten (6 kpl) tilalle tai jatkokausiin nimeäminen, sekä puheenjohtajan valinta. Hallituskausi on kaksi vuotta, puheenjohtaja valitaan aina vuodeksi kerrallaan. Kokouksessa on kahvitarjoilu suolaista ja makeaa. Tuomme sinne myös historiikkeja mukanamme!

Pekka Mykkäsen ja Koivikon Heikin esitelmöi remonteistaan 

Jätelava-tempaus (5.5):

Jätelavat tuodaan lauantaina 5.5. Pirjontielle Puropuiston kohdalle. Perjantai-iltana voit jättää portillesi tavaroita, joita haluat kierrättää, halukkaat kulkevat ja nappaavat ne mukaansa, jolloin välttyy turhalta kuskaamiselta eikä kenenkään tarvitse penkoa lavoja.

Puropuiston talkoot (8.5):

Puropuiston talkoot pidetään tiistaina 8.5., joten saamme sekä puiston että omat pihamme kuntoon äitienpäiväksi. Talkoisiin ovat kaikki tervetulleita; se on mukava tapahtuma ja samalla saa jutella ja tutustua muihin pirkkolalaisiin.

Talkoot on ollut mieleinen tapahtuma myös lapsille. Talkooväelle on tarjolla makkaranpaistoa, kahvia, tuoretta pullaa ja virvokkeita. Talkoista ja jätelavoista tarkempaa tietoa myöhemmin.

Kevään katukirppis (20.5)

Kevään katukirppis sunnuntaina 20.5. klo 11-14. Ilman ennakkoilmottautumista, räkit ja pöydät mukaan jos on myytävää. Myyjät kannattaa lähtee 20 minuuttia ennen alkamista että saatte asetelmat valmiiksi. Ostajat joukolla mukaan tekemään löytöjä!

Lyhtyjen Yö (25.8)

Lyhtyjen Yö leikkipuistossa lauantaina 25.8. Siitä pyritään tekemään taas mukava tilaisuus: musiikkia, hyvää ruokaa kakkukahveineen ja ennen kaikkea yhdessäoloa. Kertokaa juhlasta myös vanhoille pirkkolalaisille! Lisää seuraavissa sanomissa!

Perinteinen katukirppis (2.9):

Perinteinen katukirppis sunnuntaina 2.9. Tämä on jo toinen vuosi kun järjestetään kahdet katukirppikset vuodessa!

Yhdistyksen jäsenten Pikkujoulut (16.11)

Pikkujoulut perjantaina 16.11. Seuriksella