Mellunmäen metroaseman hissit uusitaan

Mellunmäen metroaseman hissien uusiminen alkaa maanantaina 10.9.2018. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan joulukuussa.  Ensimmäisenä uusitaan aseman länsipäädyssä, A-sisäänkäynnin (Jänkäpolku) yhteydessä oleva hissi. Hissi suljetaan maanantaina 10.9.  Alkuperäisen suunnitelman mukaan hissien uusimistyöt oli tarkoitus aloittaa itäpäädyssä B-sisäänkäynnin (terveysaseman puolella) hissin uusimisella. Maanantaina 10.9. B-sisäänkäynnillä sattuneen liukuportaan rikkoutumisen vuoksi hissiremontti aloitetaan ensin A-sisäänkäynnillä.  B-sisäänkäynnin liukuportaan korjaustyöt aloitetaan heti ja ne valmistuvat syyskuun puoliväliin mennessä.   Laituritasolle on kulkuyhteys B-sisäänkäynnistä hissillä ja kiinteitä portaita pitkin, A-sisäänkäynnistä liukuportaita ja kiinteitä portaita. 

A-sisäänkäynnin hissin uusimistyöt valmistuvat lokakuun lopulla. Sen jälkeen töitä jatketaan B-sisäänkäynnin hissillä, jossa työt valmistuvat joulukuussa.  HKL pahoittelee matkustajille töistä aiheutuvaa haittaa.

8.9.2018 Mellari tutuksi. Avoimet ovet kello 12-16

15.9.2018 Turvallisuuspäivä. Avoimet ovet kello 12-16. Vuosaaren VPK vetää alkusammutusharjoituksia ja antavat turvallisuusvalistusta. Paloauto paikalla. Kahvitarjoilu. Myynnissä sammutuspeitteitä (käteismaksu).

22.9.2018 Askartelutalkoot. Avoimet ovet kello 12-16.

 

Kaikki tapahtumat Asukastila Mellarissa, Saariselänkuja 1.

MELLUNMÄKI-SEURA RY 

JÄSENKIRJE 02/18 

Jälleen ollaan aloittelemassa uutta syyskautta, joka on Mellarin tulevaisuuden kannalta ratkaiseva. 

Olemme anoneet ensi vuodelle toimintarahaa sillä silmällä, että siirrymme isompaan tilaan syksyllä. Hallitus on kuitenkin päätynyt siihen ettemme kykene ottamaan uutta tilaa vastaan ellemme saa sinne muita yhteistyökumppaneita. Joten jos sinua kiinnostaa olla mukana palauttamassa alueen asukastoimintaa aiemmalle tasolle tule mukaan toimintaan ja pyydä naapuriakin. 

Yhteistyökumppaneilla tarkoitamme tietenkin teidän asukkaiden lisäksi myös muita toimijoita kuten erilaisia opistoja, seurakuntaa ja harrasteryhmiä. 

Eli työtä kasvavan alueen viihtyisänä ja elinvoimaisena pitämisessä riittää, vanhat sotkut on siivottu ja nyt vaan hommiin kaikki. Emmehän tahdo, että rakkaasta Mellunmäestämme tulee vaan Kontulan takapihalla oleva nukkumalähiö. 

Toimintaa Asukastila Mellari on avoinna 1.9 alkaen ma,ti ja to 12-17 ja kokeiluluonteisesti la 12-16. Mellaria pyörittää monivuotinen työntekijämme Kari ja avuksi on nyt palkattu Kati. Iltakokouksissa emännöi hallituksen varapuheenjohtaja Sirkka. 

Avointa toimintaa on keskiviikkoisin 12-14 kokoontuva ikäihmisten kerho sekä torstaisin 14-16 kokoontuva Naapuruuspiiri.* 

Lisäksi Laakavuoren koululla alkaa syyskuun toisella viikolla tiistaisin 9.15 jooga ja torstaisin 11.15 tuolijumppa. 

Lauantaisin kokeillaan ns. teemapäiviä joista 8.9 on ensimmäinen ja teemana on ”tullaan tutuksi”. Paikalla 12-16 tuttuja ja tuntemattomia henkilöitä, tarjolla kahvia ja pullaa, ideoidaan syksyä ja etenkin tulevaa vuotta. Seuraava lauantai 15.9 teeman on Turvallisuus ja silloin Vuosaaren VPK tulee opettamaan meille alkusammutusta ja pitämään muutenkin turvallisuusvalistusta. Kello 12-16 välisenä aikana. Sammutustouhut ovat Saariselänkujan päässä olevalla hiekkakentällä ja valistus sekä kahvit Mellarissa. 

Ja 22.9 iltapäivää emännöi kerhonvetäjä Ritva Viermaa joka tuo mukanaan kaikkea kivaa kortintekoon liittyen. Tule ja tuo koko perhe mukanasi tekemään persoonallisia kortteja kavereille. 

Syyskokous on 22.11 klo 18 ja asialistalla hallituksen ja puheenjohtajan valinta, toimintasuunnitelma ja talousarvio. 

Jos jäsenmaksu on vielä maksamatta voitte maksaa sen tilillemme FI52 1469 3000 2641 64. Viestiksi 2018. Terkuin Marjut Klinga pj. 050-32 35 475 marjutk.59@gmail.com 

*naapuruuspiiri on naapurustossa asuville ikäihmisille suunnattu viikoittain järjestettävä ryhmätoiminta jota vapaaehtoiset vetävät. Ideana on rupattelu naapurien kanssa kahvikupin äärellä. Kaikki ovat tervetulleita! Toiminta järjestetään asukkaiden, vapaaehtoisten ja kaupungin kumppanuudessa sekä eri toimijoiden tukemana ja on kaikille osapuolille maksutonta. Välillä ryhmään voidaan kutsua eri alojen asiantuntijavierailijoita joita ryhmän jäsenet toivovat. Tavoitteena on lisätä ikäihmisten hyvinvointia ja ehkäistä mm. yksinäisyyttä. Naapuruuspiirejä on perustettu eri puolille Helsinkiä yhteensä jo noin 20kpl Olet lämpimästi tervetullut! etukäteen ei tarvitse ilmoittautua.

TIEDOTE 3.5.2018 

MELLUNMÄKI-SEURA HAKEE LISÄÄ TOIMIJOITA TULEVAA UUTTA TILAA AJATELLEN. 

KIINNOSTAAKO TEHDÄ YHDESSÄ PAREMPAA MELLUNMÄKEÄ??? 

TULE MUKAAN VAIKUTTAMAAN ENSI VUONNA AVATTAVAN TILAN TOIMINTAAN!! 

KYSY LISÄÄ marjutk.59@gmail.com tai 050-32 35 475 

MELLUNMÄKI-SEURA RY

 

Mellari on kiinni pääsiäisen, eli perjantai-maanantai, 30.3 - 2.4.

Koulujen, päiväkotien ja nuorisopalvelujen käytössä olevia palvelutiloja on tarkasteltu Kivikon, Kurkimäen, Kontulan, Vesalan ja Mellunmäen alueilla. Kaupunki on alueen asukkaiden kanssa koonnut joukon ratkaisuja, joilla voitaisiin tulevan 15 vuoden aikana saada alueelle riittävän taloudellisesti terveellisiä, monikäyttöisiä ja nykyajan tarpeita vastaavia palvelutiloja.

Tarkastelun tulosta esitellään kaikille avoimessa työpajassa
11.1.2018 klo 18–20 Helsingin yhteislyseolla (Rintinpolku 2) 
ja Kerrokantasi-nettipalvelussa https://kerrokantasi.hel.fi/
9.1.–31.1.2018. 

Tervetuloa mukaan! Lue lisää osoitteesta www.hel.fi/palvelutilat

Työpajassa voit tutustua myös Keinutie 9:n tontin asemakaavamuutokseen. Kaavoittaja on paikalla jo klo 17.30 lähtien.

https://www.facebook.com/events/1606932362706511/

 

ISÄNPÄIVÄTAPAHTUMA 11.11

 

Ohjelmassa:

 

Yhteislaulua

Kahvitarjoilu (kahvit tarjoaa K-market Masi)

Vuoden isän kukittaa valtuutettu Eve Heinäluoma.

Juhlapuhe.

Taikuriesitys Klabbi Jalkanen

Tanssimusaa Omat Pojat

 

 

11. marraskuuta 2017 11-13 

Jänkäpolku 1 A Hki 97 (Laakavuoren koulu)

 

 

Näyttökuva 2017 10 07 kello 8.30.29

Näyttökuva 2017 10 04 kello 9.01.54

ETSINTÄKUULUTUS 

Haussa mahtava isä! 

Ehtoina alueella asuminen ja lapset 

Jos tunnet jonkun nämä ehdot täyttävän vaikkapa oman miehesi, vaarisi tai mikä ettei vaikka veljesi niin laita mailia tai käy heittämässä kirjettä seuran postilaatikkoon. 

Valittu julkistetaan isänpäivätapahtumassa Laakavuoren koululla 11.11 klo 12 

Mellunmäkiseuran puolesta Marjut marjutk.59@gmail.com Saariselänkuja 1 A-portaan liiketila