Polut

Kotikaupunkipolkuun on koottu kaupunginosalle sekä tyypillisiä että ainut­laa­tui­sia kohteita ja nähtävyyksiä kävelyretken muotoon. Kotikaupunkipolku vahvis­taa kaupunginosan identiteettiä, lisää asukkaiden paikallistuntemusta ja edis­tää muut­tajien integroitumista esittelemällä mielenkiintoisia paikkoja sekä niihin liitty­vää historiaa, luontoa, kulttuuria, henkilöitä ja tulevaisuudennäkymiä suoraan paikan päällä.

Käpylässä on kaksi kotikaupunkipolkua:
- eteläinen (avattu 12.6.2009), ja
- pohjoinen (avattu 12.6.2010)

Poluilla on yhteisiäkin kohteita. Polkuja voi halutessaan samoilla omassa järjes­tyksessä. Käpylä-Seura järjestää myös opastettuja kotikaupunkipolkujen kävelyretkiä.

Helsingin kotikaupunkipolut on toteutettu Helkan (Helsingin kaupunginosa­yhdistykset ry:n) koordinoimassa sateenvarjohankkeessa. Käpylän polkuja kehitettiin Kanta-Helsingin Omakotiyhdistyksen ja Käpylä-Seuran yhteistyönä ja niiden pääasiallinen suunnitteluvastuu on ollut Pauli Salorannan vetämillä polku­tiimeillä. Eteläisen ja pohjoisen polun tiimit erosivat hieman.

Eteläisen polun hehitystyötä tukivat Helsingin kaupungin Terve ja turvallinen kaupunki -hanke ja Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan maakuntarahasto. Pohjoisen polun hehitystyötä tukivat SATO Oyj, K-Supermarket Musta Pekka, Park Hotel Käpylä, Käpylän seurakunta sekä Suomen Kulttuurirahaston Uuden­maan maakuntarahasto.

Yhteistyössä