Aktuellt - Ajankohtaista

Aktuellt - Ajankohtaista

Senioreiden kevään päätös 7.5.

Käpylän seniorit kokoontuu torstaina 7.5. klo 13 Karjalatalon Wiipuri-salissa. Syntymäpäivät, musiikkia, arpajaiset. Kevään ohjelma.

PERUUTETTU CORONAN TAKIA

Sarjakuvia Helsingistä kirjastossa 5.5.

Tiistaina 5.5. klo 18 Timo Mäkelä ja Tauri Oksala puhuvat aiheesta Sarjakuvia Helsingistä.

Timo Mäkelän Neiti Brander (2018) on hienostuneella huumorilla ryyditetty kuvakertomus tunnetusta valokuvaajasta. Signe Branderin (1869–1942) lasilevylle kuvaamat otokset 1900-luvun alun Helsingistä, ovat kaupunginmuseon kirkkain helmi. Brander halusi kuviinsa lapsia, torielämää, pyykkäreitä, poliiseja, vossikkakuskeja... Pelkät talot eivät sellaisenaan hänelle riittäneet.

Tauri Oksalan esikoisteos Kymppi egee on rikostarina, rakkauskertomus ja tapainkuvaus yhdestä viikonlopusta. Juoni seuraa muutamia stadilaisia, joiden kohtaloitaan yhdistää kympin seteli, joka kiertää kädestä käteen ja taskusta toiseen. Onnekkaimpien tarina päättyy parhain päin, toisten kohtalo on katukiveystäkin kovempi. Haastattelija Elina Saksala.

PERUUTETTU CORONAN TAKIA

Kersti Juva suomenkielestä kirjastossa 21.4.

Tiistaina 21.4. klo 18 Kersti Juva kertoo kirjastaan Löytöretki suomeen. Suomen kieltä on väitetty maailman vaikeimmaksi kieleksi.

Kääntäjä Kersti Juva kutsuu jokaisen kielestä kiinnostuneen löytöretkelle suomen saloihin. Runsaiden esimerkkien saattelemana Juva käy läpi suomen erityispiirteet ja yllättävät yksityiskohdat. Kirja on ollut ilmestymisestään lähtien iso myyntimenestys ja kiikuttanut tekijäänsä ympäri maata – ja nyt siis Käpylään. Haastattelija Osmo Korhonen.

PERUUTETTU CORONAN TAKIA

Käpylän Pallon kevätturnaus 23–24.5.

Käpylän Pallon perinteinen Kevätturnaus 23.–24.5. ajoittuu jälleen koulujen loppumiseen ja on samalla startti huikeaan futiskesään 2020!

Vuonna 2020 Käpylän kaupunginosa juhlii 100-vuotisjuhlaa, ja tämä Kevätturnaus kuuluu saumattomasti juhlavuoteen. Ottelut pelataan luonnollisesti ’’Raviksen’’ urheilupuistossa, Vallilanlaaksossa sekä muilla lähialueen luonnonnurmi- ja tekonurmikentillä.

PERUUTETTU CORONAN TAKIA

Olympiahuumaa Toivosen kentällä 20.4 - 26.4.

Olympiahuumaa Käpylässä on Veikka Heinosen kirjoittama ja Otto Nybergin ohjaama näyttämöteos 1950-luvun Käpylästä Suomen isännöimien olympialaisten näkökulmasta. Ilves-teatterin esitys esitetään Akseli Toivosen kentällä, Sampsantie 17, 20.-26.4. Tarkemmat tiedot netissä.

PERUUTETTU CORONAN TAKIA

Yhteistyössä