Veräjämäen polun alkuun Takaisin runoilijanpolulle Seuraavana oulunkyläläinen kuvanveistäjä Kaarlo Haltia

24: Villa Granö 
Larin Kyöstin tie 16Huvilan pystytti 1928 rakennusmestari ja Oulunkylän kunnallislautakunnan jäsen (1923-35) L.A. Granö. Huvilassa asui mm. kuplettikuningas Rafu Ramstedt (1888–1933). Tämä oli kotoisin Turusta, alun perin ammatiltaan konepiirtäjä, mutta lähti ystävänsä J. Alfred Tannerin esimerkkiä noudattaen huumorilaulun vaativalle uralle. He kiersivät Suomea esiintyen kahviloissa ja elokuvateattereissa. 

Ramstedtilla oli voimakas, kaunis ääni ja herrasmiesmäinen kielenkäyttö sekä ulkoasu, johon kuului aina moitteeton frakki, rusetti kaulassa ja suuri tekokukka napinlävessä. Hän käänsi Tannerin ralleja äidinkielelleen ruotsiksi, toimi välillä Forssan amatööriteatterin johtajana, näytteli myös itse ja teki operettiosia. 

Ramstedtin kuuluisin oma sävellys ja sanoitus on yhä tunnettu Rosvo-Roope. Rafu Ramstedt omisti Oulunkylän ensimmäisen henkilöauton merkkiä Wanderer, jonka ylläpito oli tuhota viihdetaiteilijan talouden. 

Villa Granön naapurista paloi 1901 Arttulan huvilayhdyskunnan yleinen kylpylä, joka oli alun perin Seurahuoneen kylpylävieraiden käytössä. Pienempi rakennus pystytettiin tilalle

Lähemmäksi rautatieasemaa nousi talo kun asemapäällikkö Albert Wickman oli tuottanut Larin Kyöstin tie 12:n paikkeille purkumateriaalia 1908 Töölöstä puretun Arkadian teatterista, joka oli alun perin rakennettu Esplanadille 1827 ja jossa oli kantaesitetty mm. Suomen ensimmäinen ooppera, Fredrik Paciuksen Kaarle-kuninkaan metsästys vuonna 1852. Asumiskäytössä ollut puurakennus purettiin 1979 uuden tiilitalon tieltä.
Oulunkylän viihdeartistejaVeräjämäen polun alkuunväliKatso lisää kuvia tästä ja lähikohteista