1.Liikekeskus Ogeli
Kylänvanhimmantie 29

Avattiin 1.12.1987, suunnittelija Simo Järvinen. Oulunkylän keskeisimmälle paikalle oli jo vuoden 1953 asemakaavassa merkitty nykyisen muotoinen rakennus. 1970-luvulla suunnitelmana oli rakentaa vanhustenkeskus, mutta siitä luovuttiin. Asiaan vaikutti Kustaankartanon modernisointipäätöksen lisäksi Oulunkylä-seuran kanta sijoittaa tontille kaikkia asukkaita palvelevaa toimintaa mieluiten samaan rakennuskokonaisuuteen.

Tontti odotti sitten tyhjillään 1980-luvun nousukaudelle saakka. Toimeen tarttui nyt yleishyödyllinen Partiosäätiö kumppaninaan takavuosien maineikas aluerakennuttaja Salpa Oy. Liikekeskuksen valmistuminen viimeistään tiesi Oulunkylän torin liiketilojen hiljenemistä. Suurempien kauppakeskusten paineessa edelleen toimintakykyisenä säilyneessä Ogelissa on yli 20 liikettä pankeista erikoisliikkeisiin sekä myös Oulunkylä-seuran ylläpitämä oulunkyläläisten toimijoiden ilmoitustaulu.

Oulunkylä-seura järjesti kaupungin rahoituksella vuonna 1988 keskustakilpailun koskien liikekeskuksen ja torin ympäristön kehittämistä. Sen tuomaristossa oli niin kaupungin kuin oulunkyläläistenkin edustus koululaisista alkaen. Kilpailuun tuli 13 ehdotusta, joista mitään ei pidetty sellaisenaan toteuttamiskelpoisena. Oulunkylä-seura jätti samalla kaupungille omat kannanottonsa keskustan kehittämiseksi. Kilpailusta jäi kuitenkin joitain ideoita, esim. minigolfrata.

Liikekeskus Ogeli

Takasisäänkäynti