To index page Previous page At last page

34 Oulunkylän tori

Kun Oulunkylä oli liitetty Helsinkiin 1946, teki kaupunki uuden asemakaavan. Sen mukaisesti 1960-luvun puolivälissä rakennettiin aseman luoteispuolelle uusi keskusaukio. Aukion toinen pää nimettiin Torivoudin puistoksi ja toinen merkittiin toriksi. Reunoille kaavoitettiin toimisto- ja liiketiloja. Torina aukio on kuitenkin palvellut vain erityistilaisuuksissa. Puistoon pystytettiin vuonna 2000 Veikko Myllerin veistämä Tapio Rautavaaran näköispatsas Kulkurin uni. Sen myötä puistonkin nimi on muuttumassa Tapio Rautavaaran puistoksi vuonna 2008. 


 
Tapio Rautavaara

Rautavaaraleivos

Oulunkylän torin laidalla ja kauppakeskus Ogelin toisessa kerroksessa on vuodesta 2000 lähtien toiminut Suomen suurin vakuutusten välitystä ja riskienhallinnan konsultointia harjoittava yhtiö Aon Finland Oy. Sen vuonna 1982 perustettu emoyhtiö on alansa markkinajohtaja maailmassa, toimii yli 120 maassa ja työntekijöitä on 41.000, näistä noin 85 Suomessa. Yritys oli vuonna 2011 Fortune 500 -listan sijalla 286. Torin kupeessa oleva Aonin toimitalo on rakennettu vuonna 1977 ja toimi pitkään rakennusliike Hartelan pääkonttorina.
 
 Isoon kuvaan klikkaamalla

 

Isoon kuvaan klikkaamalla

Isoon kuvaan klikkaamalla

Oulunkylässä on tullut Rautavaara-Seuran ja monen muun traditioksi 25. syyskuuta kunnioittaa Tapio Rautavaaran muistoa käymällä kukittamassa patsas sekä käymällä Malmin hautausmaalla hänen haudallaan.

Isoon kuvaan klikkaamalla Isoon kuvaan klikkaamalla
Vasemmassa kuvassa näkymä torille puistosta päin; kuvassa oikealla AON ja Huoneistokeskus. Oikeanpuoleisessa kuvassa polun avajaiskävelyltä 17.5.2008 näkymä torin länsipuolelle. rakennuksessa sijaitsee englanninkielinen leikkikoulu. ( Isompi kuva klikkaamalla). ( lisäkuva: Syksyinen puistonäkymä )


To index page