Ajankohtaista lähialueilla | Ajankohtaista Stadissa| Muuta ajankohtaista | Lähetä uutinen, uutisvinkki tai palautetta 


Ajankohtaista Oulunkylässä
 


Kotisivutiimi toivottaa Rauhallista Joulua
Oulunkylän sivuilla kävijöille!HSY avasi uusia kierrätyspisteitä Helsinkiin ja Espooseen
Oulunkylän uusi kierrätyspiste sijaitsee Oulunkylän liikuntapuiston pysäköintialueella Käskynhaltijantiellä.
Lue lisää
  Pro Oulunkylän Seurahuone – Pro Åggelby Socis kansalaiskokous
torstaina 20.11.2014 klo 18-20 asukastalo Oulunkylän Seurahuoneella


Lue miksi
Kaupunginhallituksen esitys Helsingin talousarvioksi 2015 hyväksyttiin valtuuston suurella enemmistöllä 12.11.2014 eikä budjettiin tehty muutoksia. Valtuustoryhmistä kokoomus, vihreät, Sdp, vasemmistoliitto, perussuomalaiset, Rkp ja keskusta olivat kaupunginhallituksen hyväksymän ehdotuksen kannalla.
Lue lisää: Lukuja Helsingin talousarviosta 2015 (pdf)Vuoden 2014 seurakuntavaaleissa käytti äänioikeuttaan 11,4% Oulunkylän seurakuntalaista. Viime vaaleissa vuonna 2010 äänestysprosentti oli 16,2 %.

Seurakuntavaalin tulos
 
Oulunkyläisen päätoimittaja Kaija-Leena Sinkko kertoo 30.8. ilmestyneestä Oulunkyläisessä miten NORDEA voi mielivaltaisesti tehdä ilmoituksia vanhusten edunvalvonnan tarpeesta viranomaisille
Lue lisää
 


Stadin ikäohjelmasta on hyötyä sinulle tulevaisuudessa kun varaudut jo nyt. Stadin ikäohjelman tilaisuus oulunkyläläisille Kustaankartanon palvelukeskukssessa pe 26.9. klo 12-14
Lue lisää
  Helsingillä ennätysmäiset tontinvaraukset mutta syksyn kierroksella Ogelissa vain yksi asumisen tiivistämiskohde. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ison paketin tonttivarauksia, jotka mahdollistavat noin 5500 asunnon rakentamisen noin 12000 asukkaalle. Kyseessä on suurin yksittäin asuntotonttien varauspäätös vuosikymmeniin.
Lue lisääSeurahuoneen Picnickonserttien sarja päättyi esityslavan tulvantorjunnan merkeissä Lauantainen konsertti alkoi puolelta päivin sadekuurolla. Se ja enempienkin kuurojen uhka verotti kävijämäärää vaikka muuten lämpöä oli riittävästi.
Lue lisää

Katso kuviaTaiteiden yö Oulunkylässä 21.8.2014

JESSE lUOSTARINEN fELLOWSHIP LAVALLA 23.8.2014
Kustaankartanossa oli mm. Mika Pohjosen, entisen tangokuninkaan, nykyisen oopperalaulajan konsertti, jonka ohjelma oli elämys ikääntyville. Seurakunnan vanhassa puukirkossa oli messu ja Teinitien kirkossa Yrjö Kilpisen tuotannosta koottu tunnelmallinen konsertti, jota myös moitittiin puuduttavaksi, hautajaistilaisuuden mieleen tuovaksi synkistelyksi, mikä ohjelmiston suunnittelijoille yleisöltä tiedoksi.
 Seurahuoneen lava tarjosi musiikkia klo 17-22. Aloittajana oli Seurahuoneen nimikkobändi, joka aikaisempien elokuun picnic-konserttien myötä on tullut tutummaksi ja kuullostaa yhä vaan paremmalta. 
Seuraavan bändin, Jesse Luostarinen Fellowship -kvartetin yhdistävät tekijät ovat saumaton yhteissoitto, soittamisen ilo ja intohimo jazziin, jota 1950-luvulla kutsutiiin mm. länsirannikon jazziksi tai mainstreamiksi. Cool! Jos huomaatte bändin olevan keikalla, menkää ihmeessä katsomaan.
Helsingin työväenorkesteri tarjosi perinteistä isohkon orkesterin viihdettä. Sen jälkeen Finnairin seniorikuoron viidelaulua. Sitten lavalle nousi Dj2pe Kool ja Ville Juvonen sekä toisen setin esittänyt Oulunkylä Seurahuone Band sekä Southbaw Steel´n´ Twang.  Seurahuoneen taiteiden yön kuvat katsottavissa tässä
 


13.8.2014 Oulunkylän asema myytävänä.
Senaatti Kiinteistöt myy tarjousten perusteella arkkitehti Bruno Granholmin suunnitteleman Oulunkylän vanhan asemarakennuksen, joka on alun perin valmistunut 1922. Kaksikerroksisen, hirsirakenteisen rakennuksen kokonaisala on n. 510m2.
Lue lisää.
 
12.8.2014 Koulut alkoivat myös Ogelissa.
Pikku-Niilolta viiltävät terveiset autoilijoille Helsingissä - kuka kehtaa kaahata tämän jälkeen? Ilta-Sanomat kävi katsomassa Helsingin Oulunkylän ala-asteen koulutyön alkua ja kysyi lapsilta, miten he toivoisivat autoilijoiden käyttäytyvän liikenteessä.
Lue lisää.
 3.8.2014 Kaljakellunnan jäljet mediassa herätti nettimelskaajat
Messevät kuvat valvomattomilta uimarannoilta Vantaan varrelta saivat nettivalittajat sunnuntaina tuohduksiin, vaikka toki asiaansa kunnolla perehtyneelle valittajalle yksikin rikka on liikaa. Huhupuheissa ja taivastelussa tuohtumus vielä moninkertaistaa hävityksen kauhistusta.  Ongelmia Pikkukosken ja muiden uimarantojen roskien lisäksi oli eräiden laitureiden liepeillä kun niitä käytettiin luvattomasti ja rantauduttiinkin jättäen roskaa niiden lähistölle. Riskillä mentiin luvattoman grillaamisen ja tulentekemisen merkeissä - mikä on valitettavan tavallista muulloinkin - sekä Käskynhaltijantien sillalta hyppäämisessä - jotka hyppääjät eivät kuitenkaan vaikuttaneet päihtyneiltä. Pirunkalliolla kukaan ei loukkaantunut vaikka entisten lasinsirujen päälle tuli ehkä muutama särkynyt pullo lisää. Kaikenkaikkiaan hiukan tavallista vilkkaampi viikonloppu. Roskaamista tapahtui aivan samaan tapaan kuin Kaivopuiston vapussa, mutta miksiköhän kukaan ei ole koskaan asettamassa vapunviettoa kyseenalaiseksi!

2.8.2014 Vantaanjoen kaljakelluntaan osallistui paljon aikaisempaa enemmän nuoria. Poliisin arvio oli 4000. Lämmin päivä houkutti viettämään aikaa tavallista enemmän vesillä ja niin Pikkukoskelle saapuikin iso joukko jatkamaan illan viettoa. Vaaratilanteisiin ei tiettävästi kuitenkaan jouduttu ja osallistuneiden käyttäytymistä ainakaan päivän aikana ei ole moittiminen. Myönteisesti nähtynä nuoriso oli kerrankin yhdessä kavereiden ja tuttujen kanssa eikä notkunut netissä tai Facebookissa! Illalla poliisi partioi rannalla kuten useina lämpiminä viikonloppuina. Yritystä oli kierrätykseen kun Pikkukosken rannalle laitettiin toinen lava ehjänä hylätyille kumiveneille, ja aamuun mennessä paljon ehjiä kannettiinkin sieltä pois. Pikkukosken uimarannan henkilökunta muutaman liikuntaviraston päivystäjän avustuksella raivasi alueen suurilta osin kuntoon puolessatoista tunnissa sunnuntaina. Toivon mukaan loput itse rakennetuista lautoista muistetaan käydä hakemassa tai purkamassa pois. Viranomaisia kismittää se, että tapahtumalla ei ole vastuuhenkilöitä ja tahoa jolta periä siivouskustannukset. Viranomaispuolella kannattaa alkaa miettiä miksi entisen kieltomentaliteetin päälle tähän maahan on 20 vuoden aikana kehitetty niin raskas byrokratia, että "epätapahtumalla" ei ole todellisia mahdollisuuksia muuttua tapahtumaksi!

Mesta lehti ( Sanoma Oy) nosti asiaa esille vielä torstaina 7.8. kertomalla, että Vantaa on toimittanut tapahtumaa varten kaksi jätelavaa ja Helsinki neljä. Näin laskien kuluja olisi tältä osin 6000 euroa. Keskustelussa kulujen valumisesta veronmaksajien niskaan on kuitenkin autuaasti unohdettu, että kelluntavälineiden omistajat ovat veronmaksajia, jotka ALV:n kautta rahoittavat tätä yhteiskuntaa: Varovasti arvioiden 1000 venettä à 50 euroa maksaa 50.000 euroa, ja niistä on maksettu 12.000 euroa veroja. Kolme henkeä kuljettava jolla maksaa helposti 250-400 euroa, joten veroarviota voisi nostaa reilustikin tuosta 12.000 euron määrästä. Luultavasti myös kellujan isompi rahallinen satsaus nostaa kynnystä hylätä jollansa.
Tulopuolelle on syytä lisätä alkoholi- ja virvoitusjuomaverot, jotka kohtullisen 2 tölkin määrällä kilauttivat kassaan 4000 euroa lisää, ja luonnollisesti huhupuheissa liioiteltu arvio ryyppäämisestä moninkertaistaa tämän tulopuolen arvion! 
Vääryytenä tässä rahastuksessa on, että tulot häviävät valtiovarainministeriön pohjattomaan kassaan, joka ylläpitää byrokratiaa ja poliitikot kuskaavat vaunulasteittain rahaa Etelä-Euroopan kriisimaille, mutta Helsingin kaupunki, joka sotkut siivoaa, saa nuolla näppejään. Katkeran kalkin kukkuraksi kaupunginvaltuuston tiukassa budjetissa kaupungilla ei ole varaa työllistää pitkäaikaistyöttömiään ja kaupunki maksaa valtiolle sakkoja siitä, että sillä ei ole varaa työllistää ihmisiä edes hoitamaan vanhuksiaan saati lyhyeen keikkatyöhön! Toisaalta kaupungin johdon, joka penää vastuuhenkilöitä, on vaikea osoittaa ketään, joka hyötyisi tästä happeningista; ei ole erityistä tahoa joka saa mainostuloja tai myyntituloja, myisi ruokaa ja juomia, pääsylippuja tai osallistumismaksuja. Juupas-eipäs keskustelu roskaamisesta tulee jatkumaan, ja siitä ei ole muuta ulospääsyä kuin ottaa malli Singaporesta, jossa roskaamisen valvonnalle on kehitetty toimiva ansaintamalli. Siihen on pitkä matka kun kaupungin pysäköinninvalvontakin on päästetty hanskasta ulkoistumaan kyseenalaisten yrittäjien toiminnaksi.
  
( ksu/kotisivutiimi)

 
Oulunkylän Nordeasta lopetettiin kassapalvelut 30.6.2014. Lisätietoja pankilta pyytämällä saimme tiedotteen, jossa kerrotaan konttorin erikoistuvan jatkossa neuvontapalveluihin. Lähimmät Nordean kassapalvelut löytyvät jatkossa Malmilta ja Itäkeskuksesta.
Lue lisää.
Patolanmetsään ulkoiluteitille saatiin penkkejä
Viime syksynä muutaman aktiivin esittämä toive on kesällä 2014 toteutunut kun Rakennusvirasto on toimittanut ulkoilijoita varten penkkejä ulkoilupolkujen varteen Patolanmetsän pohjoiselle reitille ja ulkoiluhallien lähistöön. Yksi penkeistä on asentamatta paikalleen. Havaintojen mukaan uudet penkit ovat olleet tervetulleita varsinkin senioriväestön keskuudessa.Luontojärjestöiltä mittava esitys Helsingin arvometsien säilyttämiseksi
Luonnonsuojelujärjestöt ovat viime vuosina keränneet tietoja Helsingin alueen suojelullisesti arvokkaista metsäalueista. Tiedonkeruu on nyt saatu valmiiksi ja aineistot sekä niihin liittyvä viiden luontojärjestön aloite on toimitettu Helsingin kaupungille sekä Helsingin valtuutetuille.
Oulunkylästä arvometsien listalle ovat päässeet Toivolanpuisto, Oulunkylän rantapuisto, Veräjämäen metsät ja Patolan metsä. Esitys on tärkeä keskustelunavaus Helsingissä parhaillaan tekeillä olevaan uuteen yleiskaavaan. Kaupunkirakenteen tiivistämistavoitteiden vastapainoksi olisi tärkeää pystyä sopimaan säilytettävistä luontoalueista. Lue lisää
 

Kuvassa Maunu Harmo, Timo Pokela, Marjatta Kuusela, Eero Rantala, Anja Kervanto Nevanlinna ja Anne Mäkinen.

Aikakerrostumia Oulunkylässä näyttely avattiin Laiturilla, vanhalla linja-autoasemalla.
Se on auki 10.06.2014 - 30.08.2014.
Vanhan huvilakaupungin aikakerrostumat kertovat esikaupungin asteittaisesta liittymisestä metropolin kaupunkirakenteeseen. Näyttely avaa näkökulmia Oulunkylän miljöön kehittämiselle tulevaisuudessa. Aikakerrostumia Oulunkylässä -näyttely on osa Oulunkylä-Seuran historiaryhmän projektia. Siihen liittyy myös kesäkuussa 2014 ilmestyvä, Anja Kervanto Nevanlinnan tutkimukseen perustuva kirja ”Oulunkylä-Åggelby, Vanhan huvilakaupungin aikakerrostumat”.
Katso kuvia avajaisista ja kirjan julkistustilaisuudesta
Kirjan henkilöhakemisto


Näin kehitys kehittyy: Patolassa tehdään tilaa uusille kerrostaloille raivaamalla metsää. Mukaanlukien lähitontit alueelle tulee uutta asuinkerrosalaa 8.533 k-m2 eli noin 210 asukasta. Lähikauppa saa rakentaa uuden myymälän Käskynhaltijantien varteen kun kaupan ja entisen koirahoitolan tilalle tulee kaksi pistetaloa.
- Jälki hirvittää, totesi satunnainen ohikulkija. - Onkohan niillä suunnittelupöydillään sama mittakaava kuin muilla ihmisillä? Katso kuvia


Runkolinja 550 poikkeusreitillä koko kesäkauden
Bussit ajavat 16.6. - 10.8. Maaherrantien sijasta Viikintietä ja Oulunkyläntietä. Viikin-Oulunkylän alueella Maaherrantiellä poistetaan kesällä vanhoja ratakiskoja, ja töiden vuoksi runkolinja 550 kulkee poikkeusreitillä koko kesäaikataulukauden 16.6. - 10.8. Lue lisää
 
Sosiaalivirasto Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko on myöntänyt Kustaankartanon palvelukeskukselle tunnustuksen vetovoimaisena työpaikkana.

Lue lisää
 


Keskustelutilaisuus Oulunkylän Seurahuoneella 27.2.2014Keskustelutilaisuus Oulunkylän Seurahuoneella 27.2.2014 kaavamuutoksesta veti talon täyteen kiinnostuneita oulunkyläläisiä kuulemaan hankkeen valmistelusta sekä keskustelemaan ja kysymään virkamiehiltä mitä tämä kaikki merkitsee kiinteistöjen omistajien kannalta.
Lue lisää  
 
Lue uudesta Oulunkyläisestä Asukastalo Seurahuoneen kriittisestä vaiheesta säilymisenä asukastilana. Ensimmäiset ulkopuoliset ovat jo olleet kaupunkiin yhteydessä tilojen käyttäjiksi.
Asukastaloille sittenkin toivoa?
Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli 21.1. sote-viraston käyttösuunnitelmaa, jossa asukastaloja esitetään lakkautettaviksi. Ltk. päätti Anna Vuorjoen esityksestä jota Gunvor Brettschneider kannatti, että käyttösuunnitelmaan lisätään "Sosiaali- ja terveysvirasto omalta osaltaan huolehtii, että asian valmistelussa kuullaan aluetyön asukastalojen työntekijöitä ja käyttäjiä, selvitetään myös vaihtoehto säilyttää asukastalot kaupungin omana toimintana sekä tuodaan asiasta päättävälle taholle selvästi esille ne perusteet, jotka puoltavat asukastalojen omana toimintana säilyttämistä." Päätös syntyi 10 - 0, tyhjää äänestivät Asko-Seljavaara Sirpa, Mohamed Saido ja Muurinen Seija. Nyt siis kuullaan käyttäjiä myös Oulunkylässä, ja työntekijöitä sekä selvitetään säilyttämisvaihtoehto. Mihin tämä johtaa, on vielä avointa. Pro Oulunkylän Seurahuone - Pro Åggelby Socis -liikkeen ilta talon käyttäjille ja luottamushenkilöille 6.2.2014 klo 18 Seurahuoneella.
 Kauneimpien joululaulujen kausi avattiin la 14.12.2013 Kauppakeskus Ogelissa

 
Loppiaisena lauletaan kauden viimeiset laulut. Katso laulutilaisuudet tästä pdf
Helsingin kaupungin ympäristökeskus järjesti loka-marraskuussa 2013 kyselyn, joka koski kaupunkilaisten havaintoja viidestä helposti tunnistettavasta nisäkäslajista. Lajit olivat kettu, supikoira, mäyrä, rotta ja siili. Havaintoja pyydettiin erikseen vuodelta 2013 ja 2000-2012. Havaintopisteitä saatiin yhteensä 1 750. Oheisista pdf-kartoista ( 5,5Mt) ilmenee myös Oulunkylän alueen havainnot.


Yhteisötaidetta Oulunkylässä
Oulunkylätalon sisäänkäynnin vieressä
on taiteilija Erkki Kannoston ohjaaman
taideprojektin tulos, ruusureliefi.
  

Otto Brandt museo on avattu 25.11.2013 Vantaalle, osoitteeseen Tuupakantie 7B. Oulunkylässä asunut ja Oulunkylän kunnalliselämään monin tavoin vaikuttanut Otto Johan Albin Brandt perusti vuonna 1905 Helsinkiin pienen urheiluliikkeen, jonka hän nimesi Aktiebolaget Otto Brandt Osakeyhtiöksi. Runsaan sadan vuoden ja viiden omistajasukupolven aikana tuosta pikkuliikkeestä on kasvanut menestyksekäs konserni, joka on pysynyt perheyrityksenä ja tunnetaan edelleen nimellä Otto Brandt.Nyt kaikki nämä vuodet ovat nähtävillä Otto Brandtin uudessa museossa. Museosta löytyy mm. sata vuotta vanhoja moottoripyöriä, perämoottoreita, polkupyöriä ja historiallisia laitteita, kuten Exelsior Super X 1928, Rudge Special 1929, Wanderer-moottoripyörä sekä tietenkin upea kattaus Honda-moottoripyöriä vanhoista uudempiin, pienistä suurempiin. Lähde:MSN, Autotoday

Juha Sippu, OYK:n musiikinopettaja
on
vuoden  2013  Oulunkyläläinen
 

puistokuva
Tuore Oulunkyläinen: Risupadontiellä vastustetaan uutta kaavaa

Mennyttä, olevaa ja tulevaa Oulunkylää valokuvanäyttelyssä kirjastossa ja ostoskeskuksessa:   Lue ja katso kuvat

Tänä syksynä on ilmestynyt kaksi teosta, jotka kertovat Oulunkylään liittyvistä kirjailijoista, Aale Tynnistä ja Larin-Kyöstistä.
Aale Tynni - hymyily, kyynel, laulu
Larin-Kyöstin Hämeenlinna

TalokuvaOulunkyläläiskoti ehdolla Suomen kauneimmaksi kodiksi
 
Oppipojantiellä  Patolassa oleva koti on  päässyt  10 finalistin
joukkoon Suomen kaunein koti-äänestyksessä! 13.1. tuloslähetyksen
mukaan se ei ollut voittajien joukossa.
   
Kaupunkisuunnitteluvirastolla oli karttakysely tulevan yleiskaavan pohjaksi: Millainen olisi tulevaisuuden Helsinkisi? Vastaajat voivat merkitä kartalle esimerkiksi paikkoja, jonne voi rakentaa asuntoja, minne kaivataan parempia kulkuyhteyksiä, missä on kohennusta kaipaavaa kaupunkitilaa tai missä sijaitsevat tärkeät virkistysalueet. Kyselyyn oli vastausaikaa 9. joulukuuta 2013 saakka.
Kaupunkisuunnitteluviraston koostama Helsingin yleiskaavan visio 2050 menee kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn tiistaina 22.10.2013. Oulunkylää käsitellään mm. "Esikaupunkien asemanseutujen kehittämisen edellytykset" -raportissa. Käpylän asemanseutua hahmottaa puolestaan Christina Suomi työllään "Eräs visio Käpylän asemanseudusta".
Oulunkylän kyläjuhlaa
vietettiin 21.-22.9
katso pieni kuvakimara
 
  
Risupadontien varren viheralueelle suunnitellaan kerrostaloja
Kaupunkisuunnitteluvirastossa valmistellaan asemakaavaa ja asemakaavan muutosta Risupadontien ympäristöön. Suunnittelualueeseen kuuluu Risupadontien ja Tuusulanväylän välinen viheralue ja suojaviheralue sekä Risupadontien katualuetta. Kaavaluonnos ja muu valmisteluaineisto oli esillä 23.9.-11.10.2013 Oulunkylän kirjastossa, Kylänvanhimmantie 27. Keskustelutilaisuus oli torstaina 3.10.2013 klo 18-20 Oulunkylän kirkolla, Teinintie 10.  
Oulunkylä-Seuran kannanotto asemakaavaluonnokseen 10.10.2013.
Ella ja kaverit 2 - Paterock -elokuvaa on kuvattu viime viikkoina (heinäkuu 2013) Oulunkylän Teinintien puukoululla. Elokuva perustuu Timo Parvelan kirjoittamaan kirjaan Ella ja Paterock. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 27. joulukuuta 2013 kautta maan. MTV3: Eero Milonoff - pahisrooleja ei ole .  
 
 
Rakennuslautakunta myönsi 30.4.2013 rakennusluvan Välimetsäntie 7:ään suunitelluille kahdelle uudelle kerrostalolle.
Lisätietoja esityslistan sivulta 22.
Talot rakentaa SRV.  
 
Ulla Kososen kuvaPastori Ulla Kosonen Oulunkylän seurakunnan kirkkoherraksi
Vaaleissa äänesti 751 seurakuntalaista. Äänestysprosentti oli 4,5 %.
Äänet jakautuivat ehdokkaille seuraavasti:
Markku Päiviö 282 ääntä
Ann-Maarit Joenperä 51 ääntä
Ulla Kosonen 418 ääntä.
Kirkkoherra virkaan Oulunkylän kirkossa messussa su 21.4.2013.
videoesittely  Ulla Kososen kotisivu
 
Koskelan terveysaseman ja neuvolan toiminnot muuttavat Oulunkylään maaliskuun alkuun mennessä
Kustaankartanon 60-vuotisjuhlavuoden avasi mm. tuliesitys tammikuun alussa. Kustaankartano on paitsi vanhainkoti myös monipuolinen palvelukeskus ikääntyville ja se tarjoaa harrastusmahdollisuuksia ja edullisia ravintolapalveluja asiakkailleen. Nuoremmatkin ovat tervetulleita mm. vapaaehtoistyöhön asukkaiden hyväksi.  kuvia
Lisää Kustaankartanosta sosiaali- ja terveysviraston sivulla
Kustaankartano kotikaupunkipolulla 
Oulunkyläläinen säveltäjä, muusikko ja tuottaja Jarmo Saari on saanut kulttuuriministeriltä Suomi-palkinnon, joka myönnettiin 10.12. seitsemälle taiteilijalle ja kulttuurivaikuttajalle. Jarmo Saari oli tuottamassa (ja itsekin esiintymässä) ArkiPoikki-klubia Oulunkylän Seurahuoneella muutaman vuoden aikana

 

Vuoden 2012 oulunkyläläinen on Alice Lund.
Oulunkylä-Seura valitsee vuosittain oulunkyläläisten hyvinvointia parantaneen ja muutenkin ansioituneen henkilön vuoden oulunkyläläiseksi. Vuonna 2012 seuran johtokunta valitsi kokouksessaan Alice Lundin. Monet oulunkyläläiset tuntevat Alicen Teinintien puiston puistotätinä.


Ogelin liikekeskus täytti 25 vuotta 1.12.2012.
Liikekeskus avattiin 1.12.1987, suunnittelija Simo Järvinen. Liikekeskuksen avasi kaupungin edustajana Pormestari Raimo Ilaskivi. Alkuperäisistä liikkeistä on jäljellä ainakin Hiusateljee Pertti Turunen, R-kioski ja Osuuspankki.
   
Ogelin kirkko täytti 40 vuotta 3.12.2012.
Kirkko vihittiin käyttöön 3.12.1972, suunnittelija Heikki Castrén. Monitoimikirkossa on kokouskäyttöön soveltuva seurakuntasali, monipuoliset kerhotilat ja kirkkoherranvirasto.
Oulunkylän kirkon 40-v juhlaviikon kuvia.
* Verkkokirkon sivulla Oulunkylän kirkko 40v - muistojen ilta on videokooste kirkkorakennuksen historiasta kanttori Marjukka Anderssonin, rovasti Kyllikki Jarmalan ja muusikko Klaus Järvisen kertomana. Juontajana rovasti Heikki K. Järvinen. Lyhyitä otteita musiikkiesityksistä.
* Oulunkylän kirkko 40v - DI Arvo Ahon juhlapuhe 2.12.2012
musiikkijuhlassa koskien kirkon suunnittelun ja rakentamisen vaiheita.
* Oulunkylän kirkon 40v juhlamessu 2.12.2012


Luistelukausi Oulunkylän tekojäällä alkoi 22.11.2012. Lämpimät säät ja sateinen keli ovat vaikeuttaneet kentän jäädyttämistä. Lisätietoja luisteluajoista Liikuntaviraston sivuilta.Erkka V. Lehtola FC Gnistanin päävalmentajaksi. FC Gnistanin uudeksi päävalmentajaksi on pestattu Erkka V. Lehtola, 40. Sopimus on mallia 2+1 vuotta. Viimeksi Lehtola on toiminut HJK ry:n valmennusjohtajana. Valmennuksessa Lehtolan apuna on IF Gnistanin tuore valmennuspäällikkö Pasi Hyyhö. Tiimiä täydennetään vielä yhdellä valmentajalla ja maalivahtivalmentajalla. Lue lisää


Kuntavaalit 2012
Pohjoisista kaupunginosista valtuustoon pääsi kaikkiaan 9 edustajaa, joista neljä Oulunkylästä: Sara Paavolainen (SDP), Ilkka Taipale (SDP), Jukka Järvinen (SDP) ja Anna Vuorjoki (Vasemmistoliitto).
Pohjoisten kaupunginosien ehdokkaiden menestys kuntavaaleissa 2012
Näin Oulunkylässä äänestettiin kuntavaaleissa.


Oulunkylän liikenneturvallisuussuunnitelma Kaupunkisuunnittelulautakunnassa 16.10.2012
Suunnitelman tavoitteena on parantaa Oulunkylän liikenneturvallisuutta ja erityisesti kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä kaupungin asettamien tavoitteiden mukaan. Suojatiejärjestelyjä selkeytetään, kävely ja pyöräily erotetaan toisistaan rakenteellisesti liittymissä ja bussipysäkkien kohdalla ja pyörätieyhteyksiä täydennetään erityisesti Käskynhaltijantien varrella. Lisäksi suunnitelmassa esitetään rakenteellisia toimenpiteitä ajonopeuksien hillitsemiseksi ja Mäkitorpantien läpiajoliikenteen vähentämiseksi. Suunnitelmassa on otettu huomioon tuleva Raide-Jokeri, jonka reitin varrelle on suunniteltu vain vähäisiä toimenpiteitä.
Lue lisää
Piirustukset lautakunnan esityslistassa

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kokouksessaan 23.10.2012 suunnnitelman.


Oulunkylän jäähallin korjauksessa on ilmennyt teknisiä ongelmia, joiden takia halli joudutaan sulkemaan lokakuussa. Jäähalli on suljettu 1.–21. lokakuuta. Jäähallin yleisöluisteluvuorot ja kaikki seurojen jääharjoitusvuorot on peruutettu kyseisenä aikana. Liikuntavirasto korjaa Oulunkylässä tekojääradan pinnoitetta ja putkistoja.

 

Leikkipuisto Mäkitorpan päärakennus tuhoutui 23.7.2012 aamuyöstä alkaneessa tulipalossa. Paloa epäillään tuhopoltoksi.
Hesarin uutinen aiheesta
 
 


Oulunkylän terveysasema on korjaustyön vuoksi kiinni 25.6.2012 – 19.8.2012
Koskelan terveysasema, Käpyläntie 11, palvelee Koskelan ja Oulunkylän terveysaseman asiakkaita 19.8. asti Lue Lisää
 

Jotta arvokas miljöö ja kaupunginosan omaleimainen kulttuuriperintö voitaisiin ottaa mahdollisimman hyvin huomioon, Oulunkylä-Seura käynnisti uuden asemakaavoituksen pohjaksi alueen rakentamisen ja kaavoituksen historiaa koskevan tutkimushankkeen. Tehtävään saatiin värvättyä tutkija, FT, dosentti Anja Kervanto Nevanlinna.
Lue Lisää  
 

Mäkitorpantie 30:een oli suunnitteilla uusi kerrostalo nykyisen liikerakennuksen paikalle. Uusi rakennus on pääosin nelikerroksinen, Mäkitorpankujan puolelta osittain viisikerroksinen. Uuden rakennuksen pysäköinti on maan alla ja ajo sinne sekä nykyisen rakennuksen pihalle on tarkoitus järjestää Mäkitorpantien puolelta. Kaavan valmistelija oli tavattavissa Oulunkylän kirjastossa tiistaina 6.3.2012.

Oulunkylän liikenneturvallisuussuunnitelma tekeillä
Oulunkylän liikenneturvallisuussuunnitelma kohdistuu radan länsipuolelle, Mäkitorpantien, Siltavoudintien ja Käskynhaltijantien ympäristöön. Suunnitelma ohjaa mm. suojateiden, hidasteiden ja katuympäristön sijoittelua ja tarkempaa suunnittelua. Alueen liikenneonnettomuudet on kartoitettu suunnitelman pohjaksi, koululaisten kulkureittejä on tarkkailtu ja asukkaat ovat merkinneet mm. liikenteellisesti miellyttäviä ja epämiellyttäviä ja turvattomaksi koettuja paikkoja verkossa olleeseen "Kerro kartalla" -karttakyselyyn. (K-L.S)
Asukastilaisuus oli Oulunkylän kirjastossa Ma 27.2.12 klo 16.30.

Patolassa sijaitseva lemmikkihotelli Tassu & Tassu muuttaa Veräjälaaksoon kertoo Helsingin Uutiset. Lemmikkihotelli tulee Otto Brandtin tiehen ja Maaherrantiehen rajoittuvalle tontille. Paikalle tuodaan kaksi käytettyä viipaletaloa. Nykyiset tilat Patolassa puretaan ja tilalle rakennetaan asuntoja
 

KSV:n raportti Raide-Jokeripysäkkien saavutettavuuden parantamisedellytykset tutkii nimensä mukaisesti tulevan raide-Jokerin pysäkkien sijaintia ja yhteyksiä niille. Raportissa esitetään pysäkkien ympäristöön täydennysrakentamista. Oulunkylässä lisärakentamista suunnitellaan Maaherran- ja Käskynhaltijantien varsiin sekä aseman ympäristöön. Aseman pysäkille tutkitaan paikkaa radan alikulun kohdalta, jolloin pysäkki palvelisi paremmin vaihtoyhteyksiä ja Ogelin kauppakeskusta.

KSV:n Oulunkylän Renessanssi -raportti esittää Oulunkylän ja Käpylän asemanseutujen tiivistämistä täydennysrakentamisella. Myös tulevan Raide-Jokerin varsia on tarkoitus tiivistää. Käskynhaltijantien suojaviheraluetta raportti pitää "kaupunkirakenteellisenä epätilana" ja haluaa korjata asian tiiviillä korttelirakenteella. Raporttia käytetään pohjadokumenttina tulevassa kaavoitustyössä. Oulunkylän asemanseudun asemakaavoitus on alkamassa vuonna 2012.
Oulunkylän renessanssi, Painopistealueet - havainnekuva

Väistämisvelvollisuuksiin muutoksia Veräjämäessä ja Veräjälaaksossa Kirkkoherrantien, Jokiniementien ja Otto Brandtin tien liittymäjärjestelyjä on selkeytetty merkitsemällä koko katuosuuden sivusuunnat väistämisvelvollisiksi.KSV: Kaupunkisuunnitteluvirasto järjestää syyskuussa kaksi samansisältöistä asukastilaisuutta Oulunkylän alueen tulevaisuudesta. Tilaisuuksissa keskustellaan alueen pitkän aikavälin kehittämistavoitteista ja esitellään alueen kehittämishanke, Oulunkylän renessanssi. Lue lisää

Helsingin Sydänpiiri järjestää ilmaista yhdistyskoulutusta Oltermannintiellä Oulunkylässä tänä syksynä. Luvassa on mm. uusille ja kertausta haluaville sihteereille ja puheenjohtajille perustiedot yhdistystyöskentelystä tai sitten ohjaajakoulutusta lenkille ja yhteisölliseen tietoverkkoon.Yhdistyksellä on myös muuta toimintaa Ogelissa. Lue lisää

Marttojen sienineuvontaa Liikekeskus Ogelin sisäkäytävällä Ma 5.9.10 klo 16-18 Tule tunnistamaan sieniä, kysymään neuvoja tai tuo sieniä tunnistettaviksi. Neuvonnassa keskitytään lähinnä ruokasienten tunnistamiseen ja käyttöön. Samalla voit kysyä Oulunkylän Marttojen toiminnasta. Lämpimästi tervetuloa!

Katso taiteiden yön kuvaesitys

Maanantai-illan 22.8.2011 rankkasateet saivat
Oulunkylän rautatieaseman eteläisen alikulun tulvimaan,
kuva Kristian Koski.


 Pohjoisen työväenopiston aluerehtori Kaarina Vattula eläkkeelle kesäkuussa 2011Pohjoisen alueopiston alueella ei ole kulttuurikeskusta tai monitoimitaloa, joten yhdessä kirjaston, palvelukeskusten, asukasyhdistysten ja monien muiden kanssa on järjestetty toimintaa ja tapahtumia alueen väestölle. Hän kehottaakin Työväenopistoa etsimään toiminnalle uusia muotoja ja olemaan valmis tekemään yhteistyötä.
 

Erik Relander on kuollut 7.6.2011. Oulunkylän yhteiskoulun legendaarinen historian opettaja Erik "Rellu" Relander on kuollut.
Muistokirjoitus Helsingin Sanomista: Erik Relander

KSV: Oulunkylän renessanssi Esikaupunkien renessanssi käynnistyy Oulunkylän kaupunginosassa sekä Käpylän aseman ympäristössä. Miten näet alueen ja sen tulevaisuuden? Vastaa 2.10.2011 mennessä!


Terveyslautakunta: Koskelan terveysasema siirtyy Oulunkylään
Koskelan sairaala-alueella sijaitsevan Koskelan terveysaseman toiminta yhdistetään Oulunkylän terveysaseman yhteyteen ja Koskelassa olevista tiloista luovutaan. Koskelan yhden hoitohuoneen hammashoitoyksikkö siirretään Oulunkylän terveysasemalla toimivan hammashoitolan yhteyteen. Päätökset toteutetaan vasta, kun Oulunkylän terveysasemalla olevat psykiatrian tilat vapautuvat.

Hirsipadontien alueen asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus Kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltävänä 14.04.2011

 Aikaisemmat Oulunkylä aiheet

alkuun  Oulunkylän tapahtumakalenteri


Ajankohtaista lähialueilla:

Maunula:

 Maunula on vuoden 2015 uusmaalainen kaupunginosa

Maakuntahallitus nimesi Helsingin Maunulan Vuoden uusmaalaiseksi kaupunginosaksi 2015. Maunulan vahvuudeksi nousi taloyhtiöiden laaja ja tuloksia tuottanut yhteistyö peruskorjaushankkeissa. Hankkeiden valmisteluun on sitoutunut laaja maunulalaisten toimijajoukko.

Taloyhtiöt ovat tehneet yhdessä urakkasuunnitelmia, energiatehokkuuskorjausten kilpailutuksia ja organisoineet korjaushankkeita. Maanlaajuisestikin ainutlaatuisella ryhmäkorjausrakentamisen toimintamallilla on saavutettu viihtyisyyttä sekä säästöä kustannuksissa.

1950-luvulta peräisin olevan alueen imagoa on viime vuosina nostettu muutoinkin monin tavoin. Yhtenä saavutuksen on Maunulan ostarin uudistaminen asukkaiden ja kaupungin esimerkillisellä suunnitteluyhteistyöllä.

Maunula on Helsingin ensimmäisiä lähiöitä. Museovirasto on nimennyt asuinalueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Asukkaita on noin seitsemän tuhatta. Yhteistoimintaa ja kehittämishankkeita virittää 50 vuotta toiminut aktiivinen Maunula-seura.

Uudenmaan liitto on jakanut Vuoden uusmaalainen kaupunginosa -tunnustuksia jo 26 vuoden ajan. Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati seuloo ehdotuksista kolmen kärjen, minkä jälkeen maakuntahallitus valitsee voittajan.

Purettava vanha ostari tönöttää edelleen paikallaan marraskuun alussa. Ostarin korvaavan kerrostalon rakentaminen on ajoitettu helmikuulle 2015.

Maunulan mediapaja
on syksyllä muuttanut isompiin tiloihin Saunabaarin alakertaan. Mediapaja pidetään auki vapaaehtoisvoimin normaalisti arkisin klo 10-14. Tiistaisin klo 12-15 Mediapajalla annetaan senioreille tietokoneen ja puhelimen käytön opastusta. Saunabaarissa sijaitsee myös HESYN uusi kirpputori. Auki ma-pe klo 11–18 ja la-su  klo 11–16. Tervetuloa tutustumaan!

Maunulaseuran järjestämä "Musaa ja Makkaraa" keräsi satapäisen yleisön

RUNSAAT 100 ASUKASTA KANSOITTI SORSAPUISTON 23.8.

Sorsapuistossa 23. elokuuta järjestetyn kansanjuhlan aloitti sadekuuro ja se meni vartissa ohi. Sen jälkeen yleisöä uskaltautui suurin määrin lavan ja makkarakojujen liepeille. Lavalle oli saapunut koko joukko muusikoita Åttopoikien tänttäränttä-rokkimeningillä, ja mikäpä siinä, Mato Valtonen oli valovoimaisena johtotähtenä. Lavalla oli nelituntisen juhlan aikana neljä muutakin kokoonpanoa, ja kotiin yleisö ehti juuri ennen sateen alkua.  Yleisön suosion takana oli tilaisuuden onnistunut katuilmoittelu, eli puolitoista viikkoa ennen suunnilleen jokaisen kadun varren tolpissa yksinkertainen ilmoitus, josta sai käsitystä mitä on luvassa. Osittain tapahtumaan tultiin myös siksi, että kansanjuhlat ovat harvinaista herkkua Maunulassa.

Maunulassa Pakilantiellä otettiin käyttöön S-Marketin pysäkki maanantaiaamuna 16.6. Pysäkkikatosta ei vielä oteta käyttöön työmaan vuoksi, vaan se korvataan noin 10 metrin päässä sijaitsevalla väliaikaisella pysäkkitolpalla, joka on käytössä vuoden loppuun saakka. Suurta närkästystä keväällä herätti tieto pysäkin mahdollisesta käyttöönotosta vasta kesällä 2015. Bussi 550 ei pysähdy Paanutien pysäkillä 2234 16.6. lähtien.


6.6.2014 Maunulan Majalla avattiin uusi luontopolku juhlassa, jossa tarjoiltiin mm. nokkoskeittoa ja raparperipiirakkaa. Ensimmäiselle n 3,5 km lenkille osallistui n. 70 henkilöä. Uudelle luontopolulle pääsee parhaiten tutustumaan Maunulan Majalla, jossa on reittikartta. Seuraavat opastetut polut: Helsinkipäivänä 12.6. klo 12-14 ja 15-17 sekä Su 15.6.2014 klo12-14 ja 16-18.
Reitin viitat ovat melko huomaamattomia, ja esimerkiksi kallioalueella reittiä voi seurata minimalististen maalimerkintöjen avulla. Infotauluissa teksti on suomeksi ja ruotsiksi. Älypuhelimella testin saa englanniksi Upcode-kuvioon kohdistamalla. Ensimmäistä kertaa Suomessa luontopolkureitti kulkee hautausmaan läpi. Eräs polun teemoista on elämän kiertokulku. Kuvia avajaispäivältä
Vanha luontopolku Pdf 102 sivua, 37,4Mt ~ Mobiiliystävällinen tekstiversio 119Kt.    

Paloheinäntunnelin louhinta valmistumassa kesän alussa
Joukkoliikennetunnelin rakentaminen Keskuspuiston ali Paloheinästä Kuninkaantammeen käynnistyi syksyllä 2013. Tunnelin louhintatyöt saadaan valmiiksi kesäkuun alkupuolella, ja loput rakennustyöt ovat valmiita elokuussa 2015.

MAUNULA 4.2.2014: Maunulan monitoimitalon rakentamisen hankesuunnitelma hyväksyttiin
Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 3.helmikuuta Maunulan kirjaston, työväenopiston ja nuorisotalon rakentamisen hankesuunnitelman. Rakentamiseen varattiin 9,4 miljoonaa euroa.
Rakennuksen huoneistoala on yhteensä 2 200 htm². Työväenopiston osuus laajuudesta on 985 htm², kirjaston osuus 578 htm² ja nuorisotalon osuus 637 htm².
Kaupunginhallitus toteaa päätöksessään, että ”hanke on yksi Helsingin kaupungin alueellisen osallistumisen pilottihankkeista. Pilotissa kokeillaan osallistuvaa suunnittelua osana lähidemokratian parantamista koko kaupungissa. Asukkaat ovat olleet konkreettisesti mukana talon suunnittelussa keväästä 2013 alkaen.”
Maunulan demokratiahanke vaikutti myös eiliseen päätökseen. Saunabaarilla viime viikolla pidetyn työpajan esityksestä kaupunginhallitus lisäsi hankesuunnitelmaan: ”Samalla kaupunginhallitus pitää tärkeänä, että monitoimitalon luona olevan puistoalueen kehittämisestä tehdään nykyisten määrärahojen puitteissa suunnitelma niin, että talo voi avautua myös ulospäin ja erilaisiin tapahtumiin.”

MAUNULA: Hufvudstadsbladetin 5.1.2014 numerossa käsiteltiin Helsingin lakkautettavia sairaaloita. Lakkautettavia sairaaloita ovat vuonna 2009 valmistuneen Pääkaupunkiseudun sairaala-aluevisio 2030 raportin mukaan Herttoniemi, Koskela, Lastenlinna, Myllypuro ja Suursuon sairaala. Toisaalta kaupunki on siirtänyt saattohoitotoimintojaan Terhokodista halvempaan Suursuon sairaalaan. Maaliskuuhun asti asukkailla on mahdollista nostaa ideoita käsittelyyn uuden yleiskaavan valmistelussa. Kaupunkisuunnitteluvirasto on järjestämässä helmi- maaliskuussa alueellisia suunnittelupajoja viisi kappaletta (keskinen Helsinki, Itä-Helsinki, Koillis-Helsinki, Pohjois-Helsinki ja Länsi-Helsinki). Yleiskaavan yhtenä periaatteena on estää alueiden eriarvoistumista. Suursuon sairaalan alueen ottamisen asuntokäyttöön väitetään tarjoavan mahdollisuuden tasapainottaa Maunulan asuntorakennetta.

Suursuon sairaan alue on tulevan Raide-Jokerin varrella ja pysäköintipaikat olisi mahdollista sijoittaa väestösuojaan kallion sisään. Suursuonlaitaan on mahdollista sijoittaa korkeaa asuntorakentamista, koska Maunulan pohjoispuolella rakennukset eivät varjostaisi muuta asumista. Lisäksi vieressä on jo korkeaa rakentamista eli Suursuonlaidan seitsemänkerroksiset asuinrakennukset. Kokonaisuuteen kuuluu myös keskemmälle Maunulassa siirtyvä kirjaston vapautuva tila, jolle olisi löydettävä järkevää käyttöä.

MAUNULA: Bussilinja 51 korvaa linjan 62
HSL kerää kommentteja 2.2.2014 asti länsimetron aiheuttamista muutoksista Maunulan, Paloheinän, Pakilan ja Veräjälaakson linjastoihin. Linja 62 lakkautetaan ja linjan 51 reitti muutetaan kulkemaan Asesepäntien, Rajametsäntien, Männikkötien ja Metsäpurontien kautta. Linjan 51 kulku tunnetusti on hidasta Kallion kaupunginosassa, ja reitti tiettävästi pitenee, päätepysäkkinä edellen  Hakaniementori. Vaikkakin vielä tässä vaiheessa Oulunkylä ja Itä-Pakila säästyivät, suunnittelulla pyritään säästämään rahaa katkaisemalla suora reitti Rautatientorille.  
Maunulasta tulee keväällä 2014 haettavaksi viisi omakotitalotonttia omatoimista rakentamista varten.

Suopellonkaarella sijaitsevilla vuokratonteilla on 85 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Alustavan aikataulun mukaan tonttien hakuaika alkaa maaliskuussa. Hakuaika on yleensä ollut noin kuukauden pituinen. Tonttien hakemisesta julkaistaan lisätietoja kiinteistöviraston sivuilla lähempänä hakuajan alkamista.

Tontteja voivat hakea kaikki helsinkiläiset, myös muut kuin lapsiperheet. Vuokraajien valinta suoritetaan arvonnalla, josta saatu sijaluku määrää varausjärjestyksen. Tontit varataan hakijoille näillä näkymin touko-kesäkuussa 2014.
Tonttien tulevat asukkaat voivat rakentaa tontit itse tai käyttää valitsemaansa rakentajaa. Rakennuslupaa on haettava kahden vuoden sisällä varauksen alkamisesta.
Lisää aiheesta Kiinteistöviraston sivulta
 

Maunulan demokratiahanke Helsingin kaupungin vuoden 2013 alueellisen osallistumisen kokeilu sisältää kymmenen pääosin asukasvetoista demokratiapilottia. Maunulan pilotilla tavoitellaan demokratian ja demokratiatilojen kehittämistä. Hankkeen ensimmäinen osa määrittyy vuorovaikutteisen suunnittelun kokeilusta, jota sovelletaan suunnitteilla olevan monitoimitalon suunnittelu- ja kehittämistyössä. Lue lisää 


Maunulassa sijaiseva Oulunkylän rivitalot julkaisi 60-vuotisen taipaleensa kunniaksi Meidän rivari -kirjan. Julkistamistilaisuus pidettiin Maunulan Saunabaarilla 17.11.2012. Yleisöä oli yli sata henkeä. Kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen toi apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.  Pakilassa järjestettiin Ylipormestarin asukasilta 6.11.2012. Pakilan ala-asteen juhlasali oli viimeistä paikkaa myöten täysi 6.11.2012, kun kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sekä eri hallinnonalojen virastopäälliköt ja asiantuntijat vastasivat Pakilan seudun asukkaiden moniin mielenkiintoisiin kysymyksiin.  
 

Suursuon rakentaminen käynnistynyt
Suursuolla kaadetaan metsää uuden pientaloalueen katurakentamisen tieltä. Rakennusviraston aikataulun mukaan katujen rakentaminen käynnistyy lokakuussa ja päättyy kesällä 2012, jonka jälkeen pientalotonttien luovuttaminen voisi periaatteessa alkaa. Rakenteilla ovat Suopellonkaari, Suopellonrinne ja Palstakuja.  

Katso aikaisempia...
 


alkuun

Ajankohtaista stadissa:

Malmin päivystys aukeaa to 27.11. klo 8. Malmin uusi päivystyssairaala avataan torstaina 27. marraskuuta kello 8. Marian sairaalassa korvaavana toiminut päivystys suljetaan 26.11. klo 8. Helsinkiläisiä palvelevat 26.11. klo 8 - 27.11. klo 8 päiväsaikaan oma terveysasema ja muina aikoina Haartmanin, Jorvin ja Peijaksen päivystykset.
Keskuspuisto 100 Näyttely 6.11.2014 - 3.1.2015 Laiturilla Narinkkatorilla
Näyttelyssä voi kokea Keskuspuiston monipuolisuuden vuodenaikojen, taiteen kuin elämystenkin kautta. Voit kulkea 100 vuotisessa puistossa historiallisten kuvien, videoiden, kuunnelmien ja karttojen siivittämänä kohti nykypäivää ja tulevaisuutta. Historian lisäksi esitellään puiston luontoa ja metsänhoitoa, kaavoitusta sekä käyttäjätietoja. Näyttelyn yhteydessä järjestetään luentosarja, iltojen teemoina ovat luonto, historia sekä liikunta ja elpyminen:
ke 12.11. Keskuspuiston luontoilta klo 17.00 - 19.00 
ti 18.11.  Keskuspuiston historiailta klo 18.00 - 20.00 
ma 8.12. Keskuspuiston liikuntailta klo 17.00 - 19.00 
oheiskatsottavaa: Maunulan luontopolun avajaiset ja avajaisretki, Retropyöräilyä keskuspuistossa ja
Keskuspuistojuhla 21.9.2014
 

Sosiaali- ja terveyslautakunta 7.10.2014: Kaupunki kehittää asukkaiden hyvinvointia kuudella terveyskeskuksella, jotka ennen pitkää tekevät turhaksi useimpien nykyisten terveyskeskusten toiminnan. Pohjoisissa kaupunginosissa terkkariasiointi ajan mittaan siirtyy Malmille. Kustiksen palvelukampus saa vielä armon jatkua v. 2030 ulottuvassa linjauksessa.

Valtuustoaloite 8.10.2014
: Vanhankaupunginkosken länsihaaran historiallinen pato halutaan purkaa eläinsuojelullisista syistä. Käpyläläinen vihreä Jukka Relader teki aloitteen, joka on Jasper Pääkkösen ideoima. Joen historiassa ennenkin on vakiintunutta tilannetta muutettu ikävin seurauksin. Vedenkorkeuden ero joen latvaosista Vanhaan kaupunkiin on noin 7 metriä, ja Pikkukosken kohdalla padon purku merkitsisi noin kahden metrin alenemaa uimarannalla ja edellyttäisi melkoista ruoppausta mikäli sitä vielä käytettäisiin uimiseen. Herätys järkevät arvon kaupunginvaltuutetut!!!

Seurakuntavaali on kohta käsillä!

Tuppukylä tähtäimessä? Helsingillä ennätysmäiset tontinvaraukset

Minkälainen tietotekniikkaohjelma parhaiten palvelisi helsinkiläisiä ja Helsinkiä sekä sen kehittämistä?
Näkemyksensä voi kertoa internetissä 15. elokuuta saakka Otakantaa.fi -palvelussa.
 
Asukastalovetoomus esillä Laiturilla ja luovutetaan kaupungintalolla 26.3.14.
klo 13.30-17.30 Tempauksella tehdään asukastalojen toimintaa ja merkitystä näkyväksi. Luvassa on mm. esiintyjiä, liikuntaa, tiedonjakoa sekä keskusteluja sohvilla. Keräämme paikan päällä myös nimiä kansalaisadressiin joka luovutetaan samana iltana kaupungintalolla kaikille valtuustoryhmille. Verkosto marssii asukastalojen puolesta tapahtuman jälkeen Kampista kaupungintalolle noin kello 17 alkaen.
Osana tapahtumaa järjestetään myös aamupäivällä paneelikeskustelun info- ja näyttelytila Laiturissa klo 10-12.30. Paikalle virkamiehiä, kaupungin luottamushenkilöitä sekä asukastaloja käyttäviä kuntalaisia ja toiminnassa mukana olevia järjestöjä. Tilaisuudessa käydään keskustelua asukastalotoiminnasta eri näkökulmista; mm. lähidemokratia, alueellinen yhteisöllisyys, osallisuus kaupunkilaisena, asukastalot matalan kynnyksen kohtaamispaikkoina ja työllistäjinä.

Auroransilta valmistui. Keskuspuiston Stadionin alueeseen yhdistävä Auroransilta avattiin 23.11.2012. Nordenskiöldinkadun ylittävää ja Keskuspuiston yhteyksiä parantavaa kevyen liikenteen siltaa on puuhattu 1980-luvulta saakka.
Rakennusvirasto: Auroransilta sai rakennusinsinöörien ykköspalkinnon 

 


Helsinki aloittaa uuden yleiskaavan valmistelun.
Yleiskaava on pitkän aikavälin maankäytön suunnitelma, jolla ohjataan kaupungin yhdyskuntarakenteen kehittämistä. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa on käynnistynyt uuden yleiskaavan laadinta. Yleiskaava on merkittävä suunnittelukokonaisuus. Se vaikuttaa siihen, millainen Helsinki on vuosikymmenten kuluttua. Uusi yleiskaava valmistellaan siten, että Helsingin vasta valittu ja ensi vuonna kautensa aloittava kaupunginvaltuusto voi tehdä siitä päätöksen vuonna 2016.
Helsingin yleiskaavan lähtökohdat ja työohjelma


Asuntobarometrin mukaan suomalaiset pitävät liikenteen aiheuttamia häiriöitä ja ongelmia suurimpana ongelmana asumisviihtyvyyden kannalta.

alkuun

Muuta ajankohtaista:


Kaupan kassa varkaana
Suomalaisen rehellisyyden myytti murtumassa: Vähittäiskaupan myynnistä kokonaishävikki on Suomessa 1,39 prosenttia, kun Euroopan keskiarvo on 1,13 prosenttia. Henkilökunnan tekemien varkauksien osuus 0,57%, myymälävarkaiden 0,41%, pilaantumisen ja rikkoutumisen osuus on 0,41% kokonaishävikistä. Varkaat iskevät Euroopassa useimmin isoihin marketteihin, kosmetiikan erikoisliikkeisiin, rautakauppoihin ja halpahalleihin. Halutuimpia ovat tuotteet, joita voi helposti myydä edelleen, esimerkiksi merkkiasusteet, työkalut ja matkapuhelinten oheistuotteet sekä kosmetiikka. Kyseessä oli The Global Theft Barometer -tutkimus.100 vuotta Ensimmäisen Maailmansodan syttymisestä 28.7.2014

28. heinäkuuta 1914 Itävalta-Unkari julisti sodan Serbialle, sillä serbinationalisti oli ampunut Itävalta-Unkarin kruununperillisen Frans Ferdinandin. Pian tilanne kärjistyi ja Euroopan suurvallat olivat sodassa keskenään. Ensimmäisessä maailmansodassa kuoli noin 17 miljoonaa ihmistä, ja se muokkasi Euroopan kartan uusiksi.
Lue Kirjavinkki Komppania K  

Enemmistö asettaisi suomalaisen etusijalle maahanmuuttajiin nähden,
jos työpaikkoja on niukasti, selviää Helsingin Sanomien teettämästä gallupista. Tätä mieltä on kuusi kymmenestä vastanneesta. Joka kolmannen mielestä suomalaista ei saa suosia. Vähemmän koulutetuista suomalaisista kaksi kolmesta on sitä mieltä, että suomalainen pitää asettaa työnhaussa etusijalle. Akateemisesti koulutettujen joukossa mielipiteet jakaantuvat lähes tasan. TNS Gallupin tutkimukseen vastasi vajaat 1.100 18–74-vuotiasta suomalaista.

Tilisiirrot helpottuvat EU-maissa
Pankit eivät enää hyväksy vanhanmallisia tilinumeroita elokuun alusta lukien. Kaikkien on opeteltava pitkät IBAN-tilinumeronsa viimeistään kesän aikana. Muutos on osa yhtenäistä euromaksualuetta, jonka tarkoituksena on nopeuttaa ja helpottaa tilisiirtoja EU:n sisällä. Maksun maksaminen toiseen EU-maahan on samanhintaista kuin Suomessa. Mikäli ihmettelet, ettei kaverisi ole maksanut takaisin vippiä tilillesi, syy ei ole välttämättä hänen, vaan luonnollinen osa EU:n joustavoitettua maksujen käsittelyä.


Katso aikaisempia aiheita


alkuun

ARKISTO Syksy 2003 | Loppuvuosi 2003 Talvi 2004 | Kesä 2004 | Loppuvuosi 2004 | Arkisto 2005 -


  Lähetä palautetta tai juttuvinkki | Keskustelufoorumi |Oulunkylä | Tapahtumakalenteri