ARKISTO: Ajankohtaista Oulunkylässä 2016- Lähialueilla ja muuallaAikaisemmat aiheet (2015)


VUODENVAIHDETTA OULUNKYLÄSSÄ varjosti oulunkyläläisen vanhuksen katoaminen kotoaan pakkaseen loppiaisena ja löytyminen menehtyneenä uudenvuodenpäivänä. Laajemmin tapaus herättää ajatuksia vanhusten kotipalvelun toiminnan riskeistä kun asiakkaana on muistisairas henkilö, jolla on menossa sairauden huono vaihe, levottomuutta ja sekavuutta.  ILTA-SANOMAT: Vanhuksen kuolema pakkasessa Patolassa: Välimatkaa turvapuhelimeen ja kotiin oli vain 200 metriä


 

OULUNKYLÄN LUMENVASTAANOTTOPAIKALLE Patolaan rakennetaan aidat turvallisuuden vuoksi. Se toteutetaan kevyen liikenteen väylän varrella harmaalla kolmilankaverkkoaidalla ja metsäisillä osuuksilla riista-aidalla. Lisäksi porttialuetta levennetään ja sen turvallisuutta parannetaan liikenteenohjauksen keinoin.
Aidan rakentamisesta huolimatta alueelle on alkuvuodesta lumisateiden alettua kuskattu lunta entisten talvien tapaan.

 Stara aloittelee Itsenäisyydenpuiston kunnostamista kevättalven aikana


Oulunkylän siirtolapuutarhan tulvasuojauksen rakentaminen alkanut

Oulunkylän siirtolapuutarhan tulvasuojauksen rakentaminen alkamassa tonttien eteläpäässä. Tulvien ehkäisemiseksi Vantaanjoen länsipuolisen raitin ja siirtolapuutarhan väliseen metsikköön rakennetaan 720 metriä pitkä matala tulvavalli tarpeellisine ojituksineen.

Penkereen linjauksessa on otettu huomioon nykyinen puusto, ja se on suunniteltu yhdessä Oulunkylän siirtolapuutarhan ja palstaviljelyalueen edustajien kanssa. Työt käynnistyvät raivauksella ja puiden kaadolla. Penkereen yläosan leveys on kaksi metriä ja korkeus 0,3–0,6 metriä nykyisestä maanpinnasta.

Tulvasuojauksen arvioidaan olevan valmis viimeistään elokuussa 2016. Rakentamisesta vastaa Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara.

Ratikkanäyttely 14.1.–24.3.2016 Info- ja näyttelytila Laiturilla tarjoaa tietoa oulunkyläläisille Raidejokerin pohjaksi

Hankkeisiin voi tutustua muun muassa kahdeksan metriä pitkän pienoismallin avulla. Kruunusillat-yhteyttä voi katsella myös virtuaalimallien ja 3D-lasien avulla. Ratikkanäyttelyyn liittyy tapahtumia, joissa esitellään mm. Raide-Jokeria, Kruunusillat-hanketta sekä maailmalla toteutettuja pikaraitioteitä. 27.1. klo 16–19 on Jokerimessut Laiturilla. Raide-Jokerin suunnittelijat tavattavissa, tietoisku klo 17.
7.3. klo 17.30 Oulunkylän Käskynhaltijantien ja Maunulan Pirkkolantien ja Pirjontien alueen asemakaavaluonnosten esittely- ja keskustelutilaisuus Laiturilla.

Mustapekan aukioloajat laajenivat 18. tammikuuta lähtien: MA-PE 7-22, LA 8-20, SU 10-20   Käskynhaltijantien varrella Pikkupekka nousee ja keväällä aukeaa ovet. Kauppakeskus Ogelin Alepa on auki MA-La 7-23 SU 9-23


 Marttojen kevätohjelma 2016 - Marttojen Hyvät-kiertämään keräys


Rosa Liksomin naiset -teatteriesitys oli Oulunkylän kirjastossa 19.1.2016

Kahdentoista räväkän ja erilaisen hahmon humoristinen matkaseura Etelästä Pohjoiseen. Lavalla olivat Mira Kivelä ja Marja-Leena Kouki. Rosa Liksomin naisia on mustalla huumorilla höystetty elämys jossa kielellinen leikittely saa nauruhermot kutiamaan. Mare Koukin ja Mira Kivelän käsittelyssä osansa saivat mm. dieetit, napakymppi-matkat, kaikenkarvaiset miehet ja kesävauvat!

Oulunkylä-Seuran 2016 talvikauden toimintaa:

KAAVATYÖPAJA TO 21.1. KLO 17-18 Oulunkylän seurahuoneella
Oulunkylä-Seura valmistelee omaa muistutustaan 21.1.2016 klo 17-18 järjestettävässä kaikille kaavoituksesta kiinnostuneille avoimessa työpajassa Oulunkylän seurahuoneella. Muistutus tulee seuraamaan läheisesti yleiskaavaluonnoksesta antamaamme lausuntoa 2015, mutta siinä tullaan painottamaan lisäksi luonnoksesta annettujen mielipiteiden huomioon ottamista sekä yleiskaavaehdotuksen rakentamisalueiden ja metsäverkoston välistä ristiriitaa. Voit tulla paikalle ideoimaan tai antaa kommentteja sähköpostitse seuralle.

KEHITTÄMISSUUNNITELMA LIUKUMÄENTIEN YRITYSALUEELLE
Edellisessä Oulunkylä-Seuran kaavakokouksessa nähtiin mielekkääksi alkaa laatimaan visiota Liukumäentien yritysalueen kehittämiseksi ainakin osittain asuntorakentamisen suuntaan (siis Käskynhaltijantien K-raudan ympäröivä alue junarataan päin). Taustalla tässä on ajatus osoittaa, että Oulunkylän yhdyskuntarakennetta on mahdollista tiivistää kajoamatta tärkeimpiin viheralueisiin. Tarkoitus on, että tuon vision tekee arkkitehdeista ym. suunnittelun asiantuntijoista koostuva tiimi. Osa porukasta on jo koossa, mutta täydennystä tarvittaisiin. Jos olet itse arkkitehti tai muu asiantuntija ja kiinnostunut, tai osaisit ehdottaa soveliasta henkilö, ole yhteydessä vaikkapa palautelomakken kautta tai sähköpostitse seura@oulunkyla.info


KAAVAMUISTUTUKSET JÄTETTÄVÄ 29.1. MENNESSÄ
Helsingin uuden yleiskaavan valmistelussa on tällä hetkellä käynnissä muistutuskierros kaupunginsuunnittelulautakunnan 10.11.2015 hyväksymään yleiskaavaehdotukseen. Muistutuksia voi antaa 29.1.2016 asti. Ohjeet http://oulunkyla.info/kaava tai http://www.yleiskaava.fi. Kaavaehdotuksessa on edelleen laajasti nykyisiä viheralueita rakentamismaana. Jätättehän muistutuksen määräaikaan mennessä! Se voi pohjautua hyvin yleiskaavaluonnokseen annettuun lausuntoon. Muistutuksessa voi palata siihen, ettei omaa ja muita viheralueista huolestuneiden mielipiteitä kuultu riittävästi kaavaehdotusta tehtäessä. Muistutuksen antaminen on tärkeää, sillä vaikka yksittäisen muistutuksen merkitys voi jäädä pieneksi, ne auttavat pitämään viheralueita esillä jatkovalmistelussa ja -kaavoituskessa, ja antavat välineitä myös suorempaan lobbaustyöhön. Oulunkylä-Seura on jakanut viime päivinä metsiin viheralueista ja kaavoituksesta kertovaa julistetta lähimetsiin.

KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO HELSINKIIN! -ALOITE
Työ kansallisen kaupunkipuiston saamiseksi Helsinkiin jatkuu. Juuri nyt työstetään hakemusta pääsystä itsenäisyyden satavuotishankkeiden joukkoon. (http://kaupunkipuisto.fi/blog/category/blog/).
Yksi välitavoite oli kerätä allekirjoituksia kunalaisaloitteeseen vuoden 2015 loppuun mennessä. Jos sinulla on listoja, joissa on allekirjoituksia, toimitathan ne listojen alareunassa annettuun osoitteeseen 21.1. mennessä, niin kaupunkipuistoryhmä saa nimimäärän näkyviin kuntalaisaloite-sivulle (https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/2057). Allekirjoitusten keräämistä voi jatkaa tämän jälkeenkin 1.4. asti ja sähköinen allekirjoitusmahdollisuus em. kuntalaisaloitesivulla on edelleen auki.Pikkupekka avattiin torstaina 10.3.2016

Keskon pääjohtaja Mikko Helander ja Helsingin kaupungin kaupukisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava pitivät avauspuheet.
Paikalla on hernekeittotarjoilu. Tarjoukset keskiviikon Helsingin Uutisista ja torstain Hesarista.
Viesti Oulunkylän kotisivutiimiltä: Jospa mieluiten tulisit kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä, koska lähikaduilla on vielä tietöitä, kiitos!
Pikkupekka sijaitsee Kisällinkuja 2:ssa Käskynhaltijantien varrella, poikittain vastapäätä Oulunkylän ala-asteeseen.
Aukioloajat avajaisten jälkeen: MA-LA 8-21, SU 10-18.
Kaupan henkilökuntaa esittelyssä  | Pikkupekka Facebookissa | Mustapekan kotisivu Botnialle jääpallon SM-kultaa 19 vuoden tauon jälkeen 12.3.2016


Oulunkyläläinen jääpalloseura Botnia-69 voitti Porvoon Akilleksen jääpallon SM-finaalissa Oulunkylän tekojääradalla numeroin 3-2. Mestaruus on Botnialle neljäs. Edelliset kultajuhlat olivat vuonna 1997 - 19 vuotta sitten. Koko kausi joukkueella oli onnistunut. Joukkue ei hävinnyt runkosarjassa ainuttakaan ottelua. Ottelun ratkaisi jatkoajan 105. minuutilla maalin tehnyt keskikenttäpelaaja Iiro Karppinen. Karppinen nousi ratkaisijan rooliin heti ensi kaudellaan Botniassa. Hän siirtyi seuraan ennen kauden alkua varkautelaisen WP 35:n riveistä. Botnian peliä oli pitänyt vauhdissa mm. Tuomas Määttä.

Akilleksen Sami Laakkosen tehtävä oli pitää Määttää. Vaikka Määttä teki kaksi maalia, Laakkonen onnistui silti monin kohdin hyvin, Akilleksen valmentaja Tomi Gröhn kertoi. Akilleksesta Ville-Veikko Angeria teki hyvää työtä. Akilleksen puolustajista Petteri Lampinen ja Raoul Karlqvist onnistuivat maalinteossa.

Lämmin sää venytti ratkaisun hämärtyvään iltaan lauantaina Helsingin Oulunkylässä

Kevätaurinko otti alkuun pääroolin kauan odotetussa lauantaisessa jääpallofinaalissa. Aurinko porotti Helsingin Oulunkylässä niin, että jää ja merkatut viivat sulivat luistelijoiden alta ja ottelu jouduttiin keskeyttämään puolen tunnin kohdalla. Oulunkyläläisten kannalta huonolla keskeytyshetkellä Akilles johti ottelua Petteri Lampisen maalilla. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti kolmessa 30 minuutin jaksossa. Molemmat joukkueet myös halusivat jatkaa ottelua siitä, mihin se päiväsaikaan jäi, vaikka pykäliä ahtaasti tulkiten kyseessä olisi ollut uusintaottelun paikka.

Kentän reunalla oli kaksikerroksinen saunabussi, jossa voi paitsi saunoa, myös nauttia virvokkeita, ruokailla ja seurata finaalia porealtaasta. Saunabussi ei kestänyt kovaa menoa, sillä sen sulakerasiassa syttyi pieni tulipalo. Onneksi tilanne huomattiin nopeasti, ja isommilta vahingoilta vältyttiin. Ylätasanteella oli suuri kaljateltta paellapannuineen. Liki pari tuhatta porvoolaista fania vihreine soihtuineen kannustivat Akillesta, toinen mokoma Botnian faneja luonnollisesti oli myös katsomossa Sambakoulu Imperia Do Papaqaion vauhdittamana. Tunnelma säilyi tauosta huolimatta korkeana, vaikka varsinkin lapsiperheet lähtivät kotiin paistateltuaan jonkin aikaa katsomossa.

Botnian puuhamies Teukka Ulander kertoi Ylen haastattelussa kello kolmen aikoihin, että oluet ja siiderit oli jo myyty, eikä makkaraakaan ollut kovin paljoa jäljellä. Siviilipoliisi tuli sanomaan järjestäjälle, että väkeä on enemmän kuin etukäteen oli ilmoitettu, mutta totesi, että muuten pelastus- ja turvasuunnitelmat on kunnossa.
Myös illalla poliisit tulivat katsomaan, miten juhlallisuudet etenivät. Katsojilta oli pääsy kielletty kentälle, mutta turva-aidat eivät pysäyttäneet faneja pelin ratkettua.


Helsinki ajaa alas Toivolan lastenkodin Oulunkylässä – tiloihin turvapaikanhakijoita?


Järjestöt vaativat Helsingin yleiskaavaehdotuksen palauttamista uudelleen valmisteltavaksi
Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ja joukko muita järjestöjä pitää yleiskaavaehdotusta kelvottomana.
Lue lisää


Helsinki kunnostaa luontopolkujaan EU-rahoituksella ja tuo kohteista tietoa kännyköihin

Vanhankaupunginlahti, Harakka, Uutela, Mustavuori ja VANTAANJOKI ja KSV-suunnittelulla supistuva KESKUSPUISTO ovat uuden perustettavan sivuston kohteita, joista luontotieto on ammennettavissa mobiilisti. Myös kohteita kohennetaan ja merkitään maastoon.

Mobiilisovelluksia suunnitellaan myös koululaisten käyttöön. Opettaja voi siirtää oppitunnit ulos luontoon ja innostaa oppilaita tarkkailemaan lähiluontoa. Samalla hanke auttaa kouluja toteuttamaan opetuksen digitalisaatiota.

Kaupunkiluontoon myös Tallinnan risteilyllä kännykän avulla

Hanke on yhteinen Tallinnan kaupungin kanssa. Tavoitteena on houkutella Suomenlahden molemmin puolin vilkasta ostos- ja työmatkailijoiden virtaa vähemmän tunnettuihin kaupunkiluontokohteisiin. Suomalainen risteilymatkailija voi tulevaisuudessa suunnatakin askeleensa kännykän avulla Tallinnan Vanhankaupungin sijaan vaikkapa Paljassaaren lintukohteeseen.


OULUNKYLÄINEN nyt myös näköispainoksena netissä:

Edelleen lehti on myös kotisivullamme ja Google Drive palvelussa PDF-muodossa, lehden arkisto on aina vuodesta 2002. PDF-tuki on useissa selaimissa sellaisenaan ja sen tiedosto avautuu selaimeen.
Issuu näköislehti vaatii flashin, jonka käyttäjän on syytä pitää se ajan tasalla. (Tarkista selaimessa menusta Työkalut > Lisäosien hallinta > Liitännäiset: Ylimpänä linkki Tarkista ovatko asennetut liitännäiset ajan tasalla. Näyttöön tulee tiedot. Mikäli liitännäinen on vanhentunut, näet siitä tiedon. Päivitys on sivulla https://get.adobe.com/flashplayer/ )
 
Lehden 2/2016 aiheina mm. Huoli Seurahuoneen käyttömahdollisuuksien kaventumisesta tilanteessa, jossa talon kunnostus valtuuston päättämistä määrärahoista huolimatta on keskeytetetty. Asiasta ei kaupungilta ollut tullut minkäänlaista tietoa vaan asia paljastui sattumalta. Lehdessä kerrotaan myös seurakunnan päättämistä säästötoimenpiteistä ja Työväenopiston opetuksen lopettamisuhasta Oulunkylätalossa vastoin Helsingin valtuuston tahtoa.
 
Positiivista tietoa puolestaan Seurahuoneelta on huhtikuussa käynnistyvät iskelmälounaskahvilat isossa salissa oman hausbändin säestyksellä. Lehdessä mainitaan paljon tulevia tapahtumia kuten, että  toukokuussa tulossa on puistokävely, jossa mukana on luontoasiat ja kohde Itsenäisyydenpuisto, jossa uudistukset ovat alkamassa. Avaria maisemia kannattaa käydä katsomassa muutenkin omaksi iloksi ja terveyden ylläpitämiseksi!

Uusi kaavaluonnosversio Käskynhaltijantielle

Käskynhaltijantien katualuetta on tarkoitus leventää tulevaa Raide-Jokerin pikaraitiotietä varten. Tavoitteena on tiiviisti rakennettu katu, jonka keskellä kulkee Raide-Jokeri nurmipintaisella puurivin reunustamalla vyöhykkeellä. Kadun kummallekin puolelle on suunnitteilla uusia asuntoja yhteensä n. 1.800 asukkaalle. Rakennukset on sijoitettu kadun suuntaisesti, jolloin ne suojaavat pihoja liikenteen melulta. Eteläpuolen talorivistö on kuusikerroksinen. Kuudes kerros on sisäänvedetty rakennusten pihan puolella ja ylimpien kerrosten etelään avautuviin asuntoihin on rakennettava terassit. Lisäksi K-kaupan viereen on tutkittu yhtä 8-kerroksista asuinrakennusta vaihtoehtona myös osittain kaupan tontilla oleva pysäköintitalo. Raide-Jokerin pysäkkien läheisyydessä on liiketilaa rakennusten 1.kerroksissa.
 
Alueen läpi suunnitellaan kahta pohjois-eteläsuuntaista viherreittiä. Rakennusvirasto ja Kaupunkisuunnitteluvirasto teettävät parhaillaan konsulttityönä puistoreittien yleissuunnitelmaa. Tarkoituksen on tutkia kehämäistä viherreittiä. Uusien viherreittien puoleisten asuinrakennusten julkisivujen tulee olla puuverhottuja ja terassoituvien rakennusten korkeinta kerrosta alempien kerrosten katot tulee toteuttaa terraseina ja viherkattoina. Mahdollisen Kisällinpolun varren pysäköintitalon puiston puoleinen julkisivu tulee toteuttaa puuverhottuna ja /tai viherseinänä. Tavoitteena on korostaa viheryhteyttä puumateriaalilla ja luoda reitille oma tunnistettava luonne.

Kustaankartanon rakennuskokonaisuuteen kuuluvat kaksi rakennusta on tarkoitus suojella. Teinintie 8 koulukäytössä oleva rakennus on jo nyt suojeltu ja merkintä on tarkoitus säilyttää. Tontilla on vanha kivijalka v. 2002 palaneesta opettajien asuntolasta.

Katso kaavaluonnos karttaLiikennesuunnitelmaluonnoksen kartta | Kaavaluonnos - yksityiskohtainen kartta pdf (4,4Mt, hitaasti latautuva)  | Selostusteksti versio 2/2016 täydennettynä kartoin (pdf) | Kaavatilaisuuksiiin liittyvä juliste (pdf)
 
Kaavaa Oulunkylän asemanseudulla suunnitellaan myöhäisemmässä vaiheessa. Maunulan-Pirkkolan rajalla oleva Raide-jokerin linjausta on suunniteltu samanaikaisesti Käskynhaltijantien suunnitelman kanssa. Uutta asuntokerrosalaa siellä on noin 25.000 k-m2. Asukasmäärän lisäys on noin 600. Korkeampaa kerrostaloa olisi tulossa Urban-saunan edessä olevalla aukiolla ja vastapäisen bensa-aseman lähitonteilla. Aineistoa Pirkkolan-Maunulan suunnitelmista on nähtävillä osoitteessa http://kartta.hel.fi/Applications/hanke/showplan.aspx?sour=haku&id=2014-015024&map=yes

Yleiskaava Oulunkylässä | Muut ajankohtaiset suunnitelmat & asukastilaisuudet | Tilaa suunnitelmavahti sähköpostiisi | Yleistä kaavoituksesta | Keskustelu kaupungin sivuilla kaavoituksesta

Hesa meidän Radio Helsingissä: 
Miten Helsingin liikennepalvelut tulevat muuttumaan tulevaisuudessa? Hesa meidän -ohjelmassa puhutaan tällä viikolla siitä, miten Helsingissä liikutaan nyt ja lähitulevaisuudessa. Aiheesta keskustelevat liikenneinsinööri Niko Setälä kaupunkisuunnitteluvirastosta, älyliikenteen asiantuntija Sami Sahala Forum Viriumista ja liikennehankkeisiin perehtynyt suunnittelija Mikko Annala. Keskustelua vetää tällä viikolla toimittaja Taru Torikka.
Kuuntele

Lähiradiossa Helsingin kaavoituksesta keskustelevat arkkitehti Kaija Santaholma Ympäristöministeriöstä ja Erkki Hirvonen Töölöseurasta http://www.kansanradioliitto.fi/audio/lahioradio/kaupunginosaradio07032016tooloradionetti.mp3


KESKUSPUISTO-ADRESSI

Tekeillä oleva yleiskaava mahdollistaisi myös Keskuspuiston tuntuvan supistamisen, Oulunkylää lähinnä Maunulanpuiston itäosassa. Keskuspuiston puolesta kerätään adressia, jonka voi halutessaan käydä allekirjoittamassa täällä: http://www.adressit.com/keskuspuistoa_ei_saa_supistaa
Puiston puolesta järjestettiin sunnuntaina 25 huhtikuuta nimenkeruutempaus keskuspuiston eri pisteissä. Kaavoituksessa pääosin rakentamiselle osoitetut alueet keskuspuistosta merkittiin merkkinaudoilla, jotka kouriintuntuvasti näyttivät miten suuria alueita KSV:ssa on aikomuksena varata tulevaisuuden rakentamiselle.
Katso kuvasarja

Adressin alulle panneen Keskuspuistoryhmän sivut facebookissa: https://www.facebook.com/keskuspuistonpuolesta/

Lue myös Kirkko ja Kaupunki: Keskuspuistoa uhkaa pirstominen
Helsingin Sanomat 1.5.2015: Tutkijat kritisoivat kaupunkibulevardeja – Bulevardisoinnin pelätään heikentävän Helsingin seudun taloutta ja luovan epäviihtyisää kaupunkia. 1.5.2016 http://www.hs.fi/kaupunki/a1461985138194

KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO HELSINKIIN!

Kansallinen kaupunkipuisto on saanut mukavasti tukea alkuvuodesta. Europarlamentaarikko ja Suomen Viherympäristöliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen julistautui virallisesti hankkeen tukijaksi (http://kaupunkipuisto.fi/sirpa). Myös toinen näkyvä kokoomuspoliitikko, Pertti Salolainen, on julkisesti tukenut hanketta. Virallisen kuntalaisaloitteen on allekirjoittanut yli 2000 helsinkiläistä. Lisää allekirjotuksia toki tarvitaan! Sähköinen allekirjoitus: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/2057 ja paperiset keruulistat: http://kaupunkipuisto.fi/kuntalaisaloite.

Oulunkylän liikuntapuiston ympäristöä siistitään

Oulunkylän liikuntapuiston ympäristöä siistitään huhtikuun alusta alkaen. Tästä johtuen liikuntapuiston ulkoilualueita aidataan osittain ja kulkureitit saattavat tilapäisesti muuttua. Muutoin Oulunkylän liikuntapaikat ovat normaalisti kaikkien käytössä.

Staran luonnonhoitoyksikkö vastaa Oulunkylän liikuntapuiston ympäristön siistimisestä. Huhtikuussa Stara poistaa alueelta huonokuntoisia puita, jäähallin ja tekojääradan eteläisen osan puustoa harvennetaan ja pohjoisosassa taimikoita harvennetaan. Kesän aikana näitä maa-alueita myös muotoillaan ja syksyllä istutetaan uutta kasvustoa. Tulevina vuosina Oulunkylän liikuntapuiston viheralueiden peruskorjausta jatketaan porrastetusti alue kerrallaan. Ulkoalueiden siistimisen tavoitteena on tehdä Oulunkylän liikuntapuiston ympäristöstä viihtyisämpi, ja edistää alueen turvallisuutta ja käyttöä.

Asukasilta Oulunkylän jokerikaavasta 7. huhtikuutaKuvassa Oulunkylän ala-asteen eteläpuolella oleva alue, jonne on ajateltu pysähtymispaikkaa muutamine pysäköintiruutuineen koulussa asioiville tai koululaisia jättäville vanhemmille. Tämä lisäisi koulun pihan oppilaiden turvallisuutta.

Asukasillan 7.4 jokerikaavaan liittyvät aiheet kiinnostivat oulunkyläläisiä. Aluearkkitehti Sari Ruotsalainen ja liikennesuunnittelija Kari Tenkanen esittelivät alustavaa suunnitelmaa Käskynhaltijantielle ja lyhyesti asemanseudun suunnitelmaa.  Seurahuoneen molemmat salit olivat täynnä kiinnostuneita asukkaita. Rakentamista enemmän puhutti liikennejärjestelyt, liikenteen tulpat ja turvallisuus. Huolta oli pysäköintitilan riittämisestä kun asukkaita tulee lisää. Kaupungin pyöräilyä korostavaa strategiaa kyseenalaistettiin mm. pyöräilykauden lyhyydellä. Joukkoliikenteen nopeus ja sujuvuus omalla autolla ajavia oulukyläläisiä selvästi arvellutti esimerkiksi yhden ajokaistan suunnitelmassa Käskynhaltijantiellä. Raiteen suuri kääntösäde käskynhaltijantien ja Norrtäljentien kulmassa näyttää liikenteellisesti haasteelliselta suunnittelun nykyvaiheessa. Asemalle radan alle kääntyvä raide tulisi haukkaamaan osan Maexmontanin puistoa, mistä oltiin harmissaan. Veräjämäestä ja Veräjälaaksosta ei ole autolla vaihtoehtoista reittiä pois, mikäli Kirkoherrantiellä on liikenteen estävä poikkeustilanne: Jokiniementie päättyy umpikujaan Koskelassa.

PS. Aika kerrata väistämissääntöjä?
Ajaminen pysäköintialueella https://www.youtube.com/watch?v=P92qZYIlJP8
Muistathan suojatiesäännöt? https://www.youtube.com/embed/Z_qtFEXHcOg
Osaatko toimia oikein tällaisessa risteyksessä? https://www.youtube.com/watch?v=_hkAUoqc78c
Pyöräilijöiden väistämissäännöt autoilijan näkökulmasta https://www.youtube.com/watch?v=x2FQFu7naFU

Liittyen myös Oulunkylään: Keskustelu rakentamisen mahdollisuuksista ja uhkista jatkuu: Taivaskallion ja Käpylän aseman, Koskelan kallioiden ja metsien rakentaminen, Vantaanjokivarsi ja Vanhakaupunki, Kumpula, radanvarsi Käpylässä... katso Vanhankaupungin peruspiirin luonnosvaiheen aluesuunnitelma

kartta oulunkylän alueesta, johon jokeriliittymää ollaan suunnittelemassaMaaherrantien ympäristön asemakaavasuunnitelma alkamassa

Suunnittelun lähtökohdista ja tavoitteista keskustellaan 28.4.2016 klo 17, Kaavakävely alkaa Oulunkylän seurahuoneelta, Larin Kyöstin tie 7, klo 17, jonka jälkeen jatketaan esittely- ja keskustelutilaisuutta sisätiloissa. Ilta päättyy viimeistään klo 20.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa (OAS) esitetään miksi kaava laaditaan, miten kaavoitus etenee ja missä vaiheessa siihen voi vaikuttaa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään tarvittaessa kaavaprosessin edetessä.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineistoa on esillä 20.4.–20.5.2016 seuraavissa paikoissa:
· info-  ja  näyttelytila  Laiturilla,  Narinkka  2
· Oulunkylän  kirjastossa,  Kylänvanhimmantie  27
· Oulunkylän  Seurahuoneella,  Larin  Kyöstin  tie  7
· kaupunkisuunnitteluvirastossa,  Kansakoulukatu  3,  1.  krs
· verkkosivuilla  www.hel.fi/suunnitelmat
 
Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta pyydetään esittämään viimeistään 20.5.2016 kirjallisesti tai suoraan suunnittelijalle. Lisätiedot: http://www.hel.fi/hel2/ksv/liitteet/oas/1238.pdf


Puukoululla sen viimeinen lukukausi

Oulunkylän ala-asteen puukoulun oppilaat joutuvat muuttamaan syksyllä pääkoululle, koska Helsingin kaupunki luopuu yli 90-vuotiaasta koulurakennuksesta, kerrottiin 24.3.

Kiinteistöviraston tilakeskus kertoo koulun olevan huonossa kunnossa. Kaupunki on rakennuksessa vuokralla, eikä omistaja ole tilakeskuksen mukaan ainakaan toistaiseksi remontoimassa sitä. Arkkitehti Toivo Salervon suunnittelema hirsirakennus on suojeltu, joten purkukaan ei tulle kyseeseen. Puukoulu on vahva hirsirakennus, jonka peltikatto on äskettäin uusittu. Seurakunnan kutomakerho jatkanee yläkerrassa kokoontumisiaan käsitöiden parissa.

Puukoulun oppilaat siirtyvät syksyllä Teinintie 12:ssa sijaitsevaan pääkouluun. Sen pihalle tuodaan tilakeskuksen mukaan lisätiloiksi parakkeja. Pääkoulua on kunnostettu jo hyvän aikaa. Sen pihalla olevan viipale 2:n sisäilmassa on ongelmia ja viipale 1 tutkitaan kosteushaittojen varalta.

Viimeisimmässä Oulunkyläisessä kerrottiin kurjasta kokoontumistilojen tilanteesta Ogelissa kun Seurahuoneen järjestöjen tiloja rajoitetaan ja samalla ensi vuodenvaihteessa Työväenopiston tilat ovat katkolla. Ikääntyville, työttömille ja kotiäideille järjestettävään päiväopetukseen sopivista tiloista alkaa täällä olla pula!

puukoulusta lisää Oulunkylän kotikaupunkipolulla

Monipuolista ja maksutonta liikuntaa 17-29-vuotiaille helsinkiläisille


Kevään romunkeräysautot kiertävät huhti-toukokuussa

Autoihin voi tuoda maksutta kodin vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita. Viime vuonna aloitetiin myös kierrätyskelpoisen tavaran keruu samaan aikaan. Vaarallista jätettä ovat muun muassa energiansäästölamput, loisteputket, maalit, liuottimet, torjunta-aineet ja siivouskemikaalit. Myös vanhat lääkkeet voi tuoda keräysautoon, mutta muutoin ne tulee viedä apteekkiin.
Keräysautoissa otetaan vastaan myös kotitalouksien sähkölaiteromua, kuten käytöstä poistettuja kylmälaitteita, sähköhelloja, pesukoneita, puhelimia ja leivänpaahtimia. Keräysautoon saa tuoda kerrallaan enintään kolme tyypiltään samanlaista sähkölaitetta.
Lisäksi keräysautoon voi tuoda kotitalouksien yksittäisiä metalliesineitä.
Keräysautoihin ei voi tuoda autonrenkaita, painekyllästettyä puuta, asbestia, eikä yritysten vaarallisia jätteitä tai räjähteitä, kuten ilotulitteita ja hätäraketteja.

Oulunkylässä ja lähialueella auto on seuraavasti:

Torstai 14.4.
20.20–20.50 Pirkkolantie/ Pirjontie risteys, 00630

Maanantai 18.4.
17.00–17.30 Kuusikkotie 5/ Maunulanpolku, paikoitusalue, 00630
17.40–18.20 Krämertintie 8a, Metsälän urheilukenttä, 00620
18.30–19.00 Oulunkylän tori, 00640
19.30–20.10 Käskynhaltijantie 11, liikuntakeskuksen paikoitusalue, 00640
20.20–20.50 Kansantie/ Yhdyskunnantie, Helsingin Eläinsuojeluyhdistys, 00680

Tiistai 10.5.
20.20–20.50 Pikkukoskentie, uimarannan paikoitusalue, 00650

Täydelliset tiedot https://www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/keraysautot/Sivut/default.aspx


  Oulunkylän kotisivu ei käytä minkäänlaisia evästeitä, seuraajia tai muuta sellaista, joka vaarantaa yksityisyytesi. Linkkien takana olevilla uutis - ym. sivuilla kuten Facebookilla on aktiivinen kävijäseuranta, jolle emme mahda mitään.
Sivun tekijät