Tuomiojaa tentattiin Seurahuoneella


 Pohjois-Helsingin sd-yhdistykset järjestivät yhdessä keskustelutilaisuuden Seurahuoneella 22.1. Tilaisuuden alustajaksi oli kutsuttu ulkoministeri Erkki Tuomioja.
Ulkoministeri kertoi alkuun EU:n toimista Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi. Venäjää kohtaan suunnatuilla EU-pakotteilla on hänen mukaansa suuremmat seuraukset Venäjälle, mitä siellä alkuun oletettiin. Kriisin ratkaisu näyttää vievän aikaa, Tuomioja arvioi.

Ilmaston muutos, kestävä kehitys ja köyhyys ovat maailmanlaajuisia ongelmia.

– Elämme tänään globaalissa, keskinäisen riippuvuuden maailmassa. Emme pysty yksin ratkaisemaan ilmaston, ympäristön tai epidemioiden vaaroja. Ne voidaan saada kuriin vain tekemällä yhteistyötä yli rajojen, Tuomioja tähdensi.

Vuosien 1991–2015 välisenä aikana maamme tuloerot alkoivat kasvaa. Tänään 13 prosenttia suomalaisista jää köyhyysrajan alle. Eriarvoisuus näkyy jopa elinajan pituudessa. Hyväosaiset elävät 10 vuotta pidempään kuin alin tulonsaajaryhmä. Tulevaisuus turvataan vain eriarvoisuutta poistamalla.

Hyvätuloiset ja työssä käyvät voivat käyttää yksityisiä terveyspalveluja, mutta eläkeläiset, työttömät ja lapsiperheet menevät terveyskeskukseen, jossa lääkäriin pääsyä voi joutua odottamaan jopa viikkoja. – Kuitenkin yksityisiä lääkäripalveluja tuetaan verovaroin, Tuomioja kritisoi. Euroopan talous rämpii vaikeuksissa ja myös Suomella on talous tiukalla. Oikeisto tarjoaa köykäisiä malleja, joissa
perusongelmat jäävät ennalleen ja jopa kasvavat.

Eriarvoisuuden lisääntyminen on saatava pysähtymään. Kevään eduskuntavaaleissa ratkaistaan hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuus, hän tähdensi.

Erkki Tuomiojan ura on ollut komea. Ulkoministerinä 11 vuotta ja kansanedustajana 35 vuotta. Hän on edelleen ehdolla kevään vaaleissa.

– Niin kauan, kun tuntee, että virtaa ja kannatusta riittää, haluan olla mukana ajamassa niitä sosialidemokratian perusasioita - tasa-arvoa, turvallisuutta, hyvinvointivaltiota -, joita oikeisto tänä päivänä Suomessakin vaarantaa, Tuomioja kiteyttää.
Paluu edelliselle sivulle
 
Sää: sadetutka ("testbed")

Sää: Iltalehti

Uutisvahti Ampparit
 
 
Iltalehti

Iltasanomat

Metro;  Metro näköislehti

Helsingin Uutiset;  näköis 

Helsingin kaupungin uutisia

Taloussanomat
 
Kauppalehti 
 
TV-ohjelmat Iltapulu

Yle areena

Teevee.fi nettikatselu