Metsälä-Seura: Metsälää ei saa jyrätä


Metsälä-Seura on tiiviisti seurannut keskustelua yleiskaavasta ja tuo julki oman kantansa alueen kehittämiseksi. Asesepäntien eteläpuolelle jäävä teollisuusalue ja pohjoispuolen n. 1000 asukkaan pientaloalue Oulunkylän ja Maunulan kainalossa kuuluvat Metsälään. Tällaisena alueen asukkaat haluavat sen myös säilyvän.

pirttipolun puisto kuva talvella

Metsälän ja Maunulan välissä on ainoa Keskuspuiston ja Helsinkipuiston yhdistävä viherkäytävä ennen Helsingin pohjoisrajaa. Näiden kahden kaupunginosan väliin jäävä Pirttipolunpuisto on asukkaille tärkeä keidas arvokkaine kaupunkiluontoineen. Alueelle mahtuvat muutamat rakennukset heikentäisivät ratkaisevasti pienen viheralueen virkistysarvoa, ja siksi puiston alue on rauhoitettava rakentamiselta. Tuusulanväylän varrelle, Metsälän pohjoispuolelle, on mahdollista rakentaa merkittävä määrä uusia asuntoja hyvin kulkuyhteyksien varrelle, ja näin saada maapohja järkevään käyttöön. Tämän uuden alueen ja Metsälän väliin olisi jätettävä nykyinen metsäalue, eikä rakentaa tiiviisti uutta aluetta kiinni Metsälään.

Metsälän pientaloalue sijaitsee kahden vilkkaasti liikennöidyn pääväylän, Tuusulanväylän ja Asesepäntien, solmukohdassa. Pelkästään Pohjois-Pasilan rakentaminen tulee kasvattamaan alueen ennestään ruuhkaista autoliikennettä.

Yleiskaavassa on lisäksi Käpylän aseman – eli Metsälän – seutuville kaavailtu liikennekeskusta, joka sekin on omiaan lisäämään liikennevirtoja ja sen mukanaan tuomia haasteita. Nyt ei yleiskaavassa ole juurikaan paneuduttu tämän alueen rakentamisen kokonaisvaikutuksiin.

Katso myös Oulunkylä-Seuran mielipidettä

 

Paluu edelliselle sivulle
 
Sää: sadetutka ("testbed")

Sää: Iltalehti

Uutisvahti Ampparit
 
 
Iltalehti

Iltasanomat

Metro;  Metro näköislehti

Helsingin Uutiset;  näköis 

Helsingin kaupungin uutisia

Taloussanomat
 
Kauppalehti 
 
TV-ohjelmat Iltapulu

Yle areena

Teevee.fi nettikatselu