Liikennöintisuunnitelma 2015–2016 tuomassa muutoksia


Lähijunaliikenteessä tapahtuu muutoksia 1.7.2015, jolloin Kehäradan junaliikenne käynnistyy. I-ja P-junat pysähtyvät seuraavilla väliasemilla:
Pasila, Huopalahti, Pohjois-Haaga, Kannelmäki, Malminkartano, Myyrmäki, Louhela, Martinlaakso, Vantaankoski, Vehkala, Kivistö, Aviapolis, Lentoasema, Leinelä, Hiekkaharju, Tikkurila, Puistola, Malmi, Pukinmäki ja Oulunkylä.
Toistaiseksi ei ole vielä varmaa pysähtyvätkö kehäradan junat Ilmalassa, Tapanilassa ja Käpylässä. Näillä asemilla pysähtyvät junat selviävät kevään 2015 aikana, kun Kehäradalla päästään tekemään koeajoja ja tarkat ajoajat selviävät. Tapanilassa, Pukinmäessä ja Käpylässä pysähtyvät joko kehäradan junat tai Keravan K/N-junat eli näillä asemilla pysähtyvien junien määrä pysyy suunnilleen nykyisenä.

Tulossa olevia muutoksia N-linjoihin
Suunnitelmassa esitetyt muutokset tulevat voimaan joko kesäliikenteen alkaessa 15.6.2015 tai syysliikenteeseen siirryttäessä 10.8.2015.

64 Rautatientori–Oulunkylä–Itä-Pakila
64N Rautatientori–Käpylä–Oulunkylä–Itä-Pakila
Linjan 64 erillisestä N-yöreitistä luovutaan, koska yöreitin aikataulu on osoittautunut kireäksi viikonloppuöisin. Linjan 64 perusreitti on hieman N-reittiä lyhyempi, joten perusreittiä ajaen ajoaika riittää yöliikenteessäkin. Linjan 64 kaikki N-vuorot siirretään liikennöimään linjan 64 perusreittiä.
Öisin Käpylään liikennöi linja 65.

Linja 65N Rautatientori–Käpylä–Veräjälaakso
Yölinjan 65N reitti muutetaan Käpylässä kulkemaan linjan 65A tapaan Koskelantieltä suoraan Käpyläntielle. Linja ei enää kierrä Kunnalliskodintien kautta. Muutoksella varmistetaan kohtuulliset kävelymatkat Käpylässä, kun linjan 64 erillisestä N-yöreitistä luovutaan. 

Koillis-Helsingin linjastomuutoksen luonnos on myös valmistunut:

Vaikutuksia Käskynhaltijantien bussireitteihin

Vanhaa linjan 72 reittiä Rautatientorilta Oulunkylän kautta Pukinmäen asemalle kulkee uusi linja 61. Linjan reitti jatkuu Kehä I:ltä Malminkaarta Malmin asemalle ja edelleen nykyistä linjan 77A reittiä Töyrynummelle ja Siltamäkeen. Linjalla 61 muodostuu vaihdoton yhteys Mäkelänkadun suunnasta Malmille. Luonnoksessa ruuhkavuoroväli on 10 min, päiväliikenteen, lauantain ja sunnuntain 20 min sekä hiljaisten aikojen 30 min.

Linjat 69, 74 ja 76A/B yhdistetään uudeksi linjaksi 74. Bussi lähtee Kampista ja kulkee Pasilan kautta linjan 69 nykyistä reittiä Pukinmäen asemalle asti. Reitti jatkuu radanvartta Malmin asemalle ja edelleen Tapanilan ja Puistolan aseman kautta Heikinlaaksoon. Linja palvelee monipuolisesti työ- ja koulumatkoja, liityntää junalla sekä asiointia esimerkiksi Malmin palveluihin. (Radan itäpuolelle Fallkullaan pääsee linjalla 554/554K, jonka reitti käännetään kulkemaan Pukinmäen asemalta Malminkaarta Puistolaan ja edelleen Heikinlaakson ja Porttipuiston kauppakeskittymän kautta Hakunilan keskustaan. Samalla muodostuu uusi vaihdoton poikittaisyhteys Hakunilasta aina Leppävaaraan asti.) Matkat Malmilta länteen nopeutuvat, kun bussi ei enää kiertele Pukinmäessä. Ruuhkavuoroväli olisi 15 min, päiväliikenteen, lauantain ja sunnuntain 20 min sekä hiljaisten aikojen 30 min.

Luonnokseen ehtii ottaa kantaa 30.1.2015 mennessä

Paluu edelliselle sivulle
 
Sää: sadetutka ("testbed")

Sää: Iltalehti

Uutisvahti Ampparit
 
 
Iltalehti

Iltasanomat

Metro;  Metro näköislehti

Helsingin Uutiset;  näköis 

Helsingin kaupungin uutisia

Taloussanomat
 
Kauppalehti 
 
TV-ohjelmat Iltapulu

Yle areena

Teevee.fi nettikatselu