Tulevia tapahtumia

maalis
03
Tapahtumat

- - - - -

TAPAHTUMIA

ke 28.2. (ensi-ilta) klo 18 ja la 3.3. klo 13 Matchbox Company: Prinssi Rei

Elias Edströmin ohjaama lumoava esitys yli 10-vuotiaille perheineen. Prinssi seikkailee niin metsissä kuin vuorillakin ja lentää jopa sudenkorentokoneella. Prinssi tapaa sekä pelottavan Ikivelhon että tanssivan Skorpionin. Esitys yhdistää teatteria, tanssia ja sirkusta ottaen vaikutteita peking-oopperasta. Musiikki ja äänimaailma ovat isossa osassa visuaalisessa esityksessä.

Edström on peking-oopperan maisteri ja ensimmäinen Pekingin National Academy of Chinese Theatre Arts -korkeakoulusta valmistunut ei-aasialainen. Esityksen valmistaa Matchbox Company, johon kuuluu Edströmin lisäksi teatterin, tanssin, sirkuksen ja musiikin ammattilaisia.

Prinssi Rei puhuttelee kaikkia ajankohtaisilla aiheilla. Mitä teemme, kun vesi loppuu? Miten voimme elää sovussa ja yhdessä ehtyviä luonnonvaroja sekä toisiamme kunnioittaen?

Ohjaaja: Elias Edström. Esiintyjät: Talvikki Eerola, Henni Kervinen, Riia Kivimäki, Saku Mäkelä. Musiikki: Senni Eskelinen, sähkökantele; Pekka Saarikorpi, kehoperkussio ja lyömäsoittimet. Ääni- ja valosuunnittelu: Antero Kemppi. Pukusuunnittelu: Tinja Salmi. Tuotanto: Matchbox Company & Kanneltalo

Ensi-ilta 28.2. klo 18 – teosesittely ennen esitystä klo 17.30 kahvilan stagella

Esitys 3.3. klo 13 -  taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen Konserttisalissa

Kesto n. 1 h.

Liput 6 €, www.lippu.fi

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi

- - - - -

la 3.3. klo 10-14

Tavaranvaihtotori

Tavarat vaihtoon! Tuo tullessasi ja vie mennessäsi. Viemättömät tavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Tapahtumassa myös ammattijärjestäjä Laura Holmströmin luento.

Klo 12 Laura Holmströmin luento

Luennolla pohditaan mm. kuinka paljon me oikeastaan tarvitsemme? Miten hallita tavarapaljoutta? Mistä koostuu hyvä elämä?

Vapaa pääsy

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi

- - - - -

ma 5.3. klo 18

Juurilla: Esa Kuloniemi

Jazz, blues, country, folk, rhythm and blues, bluegrass ja americana – roots-musiikki on maanantai-illan suosikkiklubin sykkivää ydintä. Tällä kertaa vieraana Esa Kuloniemi, joka on kaikille bluesfaneille tuttu toimittaja radiosta – hän on the Bluesministeri. Kuloniemi on kuuluisa myös Honey B. & T-Bones -bändinsä kitaristina. Esa Kuloniemi on kotimaisen blueskentän suurimpia vaikuttajia – luvassa vahvaa kitarointia ja juurimusiikkia.

Juurilla-klubia isännöivät tuttuun tapaan Juki Välipakka ja The Rooty Toot Toot Band. 

The Rooty Toot Toot Band: Juki Välipakka – laulu, kitara, Lasse Sirkko – basso, Tommi Lievemaa – kitara, Olli Haavisto – pedal steel guitar, Sirpa Suomalainen – saksofoni

Kesto 60 min

Vapaa pääsy

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi

- - - - -

ke 7.3. klo 19, alustus kahvilassa klo 18.15

FiBO Players: Ach so! - Barokkimusiikkia Saksasta

Konsertti herkuttelee myöhäisbarokkimusiikin runsaudella. Kuulemme Händelin, Telemannin ja Bachin teoksia.

Yhteistyössä Suomalainen barokkiorkesteri ja Kanneltalo

Liput 15/12 €

Lippu.fi

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi

- - - - -

to 8.3. ja pe 9.3. klo 19 sekä la 10.3. klo 16

Taina Mäki-Iso: MEDEIA: Klovnin raivonhallintaopas

Taina Mäki-Ison soolo on tragikoominen tulkinta Medeiasta. Klovni Martta saa surullisen ja huikean roolin esitettäväkseen, mutta häntä kauhistuttavat tarinan julmuudet.

Medeia on klassinen kreikkalainen myytti naisesta, joka tappaa kostoksi omat lapsensa. Miten ihmeessä kertoa kaikki karmeudet? Klovnin ihmettelevä asenne elämän eri ilmiöihin mahdollistaa rankkojen ja vaikeidenkin asioiden käsittelyn lämpimällä huumorilla.

Ikäsuositus 10+

Liput 15/12 €

Lippu.fi

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi

TULEVAA:

la 10.3. klo 10–14

Bravo perhepäivä

Kanneltalossa on Bravo!-festivaalin avajaispäivänä hauskaa puuhaa ja mielenkiintoista ohjelmaa koko perheelle. Salissa nähdään klo 16 Taina Mäki-Ison esitys MEDEIA Klovnin raivonhallintaopas, joka sopii yli 10-vuotiaille (liput 15/12 €). Helsinki Sauna Dayn ja Bravo! -festivaalin kunniaksi pihaan kurvaa klo 13 saunabussi, jossa voi nauttia pehmeän jämäköistä löylyistä (vapaa pääsy). Galleriassa on hauska non-stop-työpaja nimeltään Lasten kaupunki klo 12–14 (vapaa pääsy). Aulassa voi tehdä kirppislöytöjä klo 10–13 MLL:n lastentarvikekirpputorilta (vapaa pääsy).

- - - - - -

OHJELMA

la 10.3. klo 10–13 MLL lastentarvikekirppis. Kanneltalon aula, vapaa pääsy

la 10.3. klo 16 Taina Mäki-Iso: MEDEIA Klovnin raivonhallintaopas. Kanneltalon konserttisali, liput 15/12 €.

la 10.3. klo 13–14 Saunabussi. Helsinki Sauna Dayn ja Bravo! -festivaalin avajaispäivän kunniaksi Kanneltalon pihaan kurvaa saunabussi. Saunabussi on pääosin kierrätysmateriaaleista 70-luvun paloautoon rakennettu puulämmitteinen liikkuva sauna, jossa voi nauttia pehmeän jämäköistä löylyistä. Tervetuloa perheen kanssa hetkeksi lämmittelemään tai kunnolla löylyttelemään - tyyli on vapaa! Vapaa pääsy.

la 10.3. klo 12–14 Lasten kaupunki. Piipa Toivosen hauskassa non-stop työpajassa rakennetaan pahvilaatikoista omannäköinen koti. Millainen talo olisit? Kerrostalo, rivitalo, mökkeröinen, kenties palatsi? Raidallinen, ruudullinen, kukikas tai pilkullinen? Onko talossasi ovia, ikkunoita, kissanluukku? Heiluuko ikkunoissa verhot? Sopii 2–10-vuotiaille (alle 6-v aikuisen kanssa). Kanneltalon galleria, vapaa pääsy.

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi

-----

NÄYTTELYT GALLERIASSA

22.2.-8.3. Hannu Sillanpää: Henkilökohtaisia maisemia ja muita kuvia

Hannu Sillanpään taide saa vaikutteita taidehistoriasta kuten surrealismista ja poptaiteestakin.

Avoinna ma–to klo 9–20, pe 9–18, la 10–16

Vapaa pääsy

Kanneltalon galleria, Klaneettitie 5, Helsinki

................................................................................................................................................................

Katja Kinnunen

Viestintäsuunnittelija (50%)

Pohjois-Helsinki

Viestintä ja markkinointi / Kommunikation och marknadsföring / Communication and Marketing

Kulttuuri ja vapaa-aika / Kultur och fritid / Culture and Leisure

Helsingin kaupunki / Helsingfors stad / City of Helsinki

+358 9 310 37 848 /+358 40 535 3248

katja.kinnunen@hel.fi

 

maalis
16
Tapahtumat

Kaikille avoimissa Ompelulaneissa Värkkäämön ompelukoneet ja saumurit ovat tekijöiden käytössä koko illan aina puoleen yöhön saakka. Koneiden lisäksi tarjoamme ompeluapua sekä jonkin verran maksuttomia materiaaleja. Kirjaston lainauskärryn avulla voi tutustua aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen ja etsiä inspiraatiota omiin projekteihin. Nuorten pitämä kahvila tarjoaa osallistujille kahvia ja pientä makeaa.

Kevään 2018 Ompelulanit järjestetään perjantaina 16.3. klo 18-24 Kanneltalon aulassa (os. Klaneettitie 5, 00420 Helsinki).


Julia Jämiä

Käsityöohjaaja

Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Nuoriso

julia.jamia@hel.fi
p. 040 6411 707

Värkkäämö

www.kantsu.munstadi.fi/varkkaamo

FB: http://www.facebook.com/varkkaamo

IG: @varkkaamo

Käyntiosoite: Klaneettitie 5, 00420 Helsinki​

Menneitä tapahtumia

helmi
24
Tapahtumat

 

Kantsun Kirppis järjestetään


Kantsun Olohuonee
lla la-su 24.-25.2. klo 11-18.

.
Olohuoneen minikirppiksen lisäksi paikalla kantsulaisia myyjiä.


Pop-Up -kahvilasta herkkuja hetkeen ;)


Maksuton pysäköinti  takapihan parkkipaikalla kiekolla 4

tuntia.
Järjestelytiimi on paikalla Kantsun Olohuoneella klo 10

alkaen
molempina päivinä.

Tervetuloa tekemään löytöjä!kirpputorikuva

 


helmi
17
Tapahtumat

Dance competition 2018

tammi
24
Uutiset

Avoin kutsu iso CARNAVAL JUHLASESONKI – AVOIN KUTSU JUHLIEN JÄRJESTÄJÄKSI

Keväällä 2018 Kaarelassa järjestetään kahden viikon mittainen sarja juhlia, joista muodostuu sosiaalinen esitysteos nimeltä Carnaval Juhlasesonki. Haemme nyt Kaarelan alueella asuvia henkilöitä, jotka haluaisivat järjestää ainutkertaiset juhlat yhdessä koreografi ja esitystaiteilija Maija Hirvasen ja hänen työryhmänsä kanssa.

Oletko joskus ajatellut, että juhlat voisi järjestää tavanomaisesta poikkeavalla tavalla? Oletko haaveillut esimerkiksi tanssibileistä, joissa eri sukupolvet kohtaavat, tai haluaisitko tuoda juhlien avulla esille elämäntapoja, joita kaikki eivät tunne? Toivotko, että monen eri edustamasi yhteisön ihmiset tai naapurustosi väki voisivat joskus kohdata eri tavalla kuin aiemmin? Tahtoisitko järjestää vaikkapa jäähyväisjuhlat päästäksesi elämässäsi eteenpäin?

Carnaval Juhlasesonkia vietetään 7.–20.5.2018. Juhlien keskipiste voi olla kuka tai mikä tahansa, ja niiden tunnelma voi olla katossa monella tavalla. Juhlien valmistelu tapahtuu kevään aikana Maija Hirvasen ohjauksessa, yhdessä tuottaja Salla Kurrosen ja vierailevien taiteilijoiden kanssa.

Juhlien käytössä on Carnaval-projektia varten visualisoitu, laadukkaalla äänentoistolla varustettu pakettiauto, jonka mustaksi maalattu sisäosa toimii mininäyttämönä ja auton ympäristö hengailupaikkana. Juhlat syntyvät kunkin mukaan tulevan kaarelalaisen kanssa yhdessä ideoiden ja toteuttaen, Hirvasen taiteellisia työskentelymetodeja apuna käyttäen, ja niiden muoto, paikka, kesto ja vieraiden määrä mietitään tapaus kerrallaan. Niin juhlien järjestäjät kuin vieraat saavat matkan varrella ideoita ja työkaluja myös muihin tuleviin juhliinsa.

Kerro meille juhla-ajatuksistasi sunnuntaihin 11.2.2018 mennessä ja voit päästä järjestämään ikimuistoisia juhlia! Suuntaa ehdotuksesi ja kysymyksesi osoitteeseen carnaval@balticcircle.fi – olemme henkilökohtaisesti yhteydessä jokaiseen hakijaan.

Carnaval Juhlasesonki on osa Maija Hirvasen ohjaamaa, Baltic Circle -festivaalin tuottamaa  kolmivuotista Carnaval-projektia, joka luo yllättäviä sosiaalisia tilanteita ja kohtaamisia. Carnaval on yksi vuosien 2016–2018 aikana toteutuvista Helsingin kaupungin Helsingin malli -pilottihankkeista. Lisäksi projektia tukevat Niilo Helanderin säätiö ja Euroopan Unionin Luova Eurooppa-ohjelma.

 

CARNAVAL JUHLASESONKI – OPEN CALL FOR PROPOSALS

 

Carnaval Juhlasesonki is a two-week party season and a social performance taking place in Kaarela, Helsinki in May 2018. We are now looking for people who live in Kaarela district and who would like to throw an unforgettable party together with choreographer and performance artist Maija Hirvanen and her working group.

Have you ever thought about organizing a party in an unconventional way? Have you, for instance, dreamed of a dance party where different generations meet – or would you like to celebrate a way of life not everyone is familiar with? Do you wish your friends from different communities or the people living in your neighbourhood could get together for celebration? How about having a farewell party in order to continue your life with fresh energy?

Carnaval Juhlasesonki takes place May 7–20, 2018. The parties will be prepared during the spring in the direction of Maija Hirvanen, together with producer Salla Kurronen and guest artists. The working group’s experience in creating events and performances guarantees that the party will become unique. The centre of attention can be anyone or anything!

The visually striking van customized for Carnaval project, equipped with an amazing soundsystem and a miniature black box theatre, serves both as a party stage and a hangout. The parties are composed together with each participant, utilizing Maija Hirvanen’s artistic methods. The form, the location and the duration of each party, as well as the amount of guests will be determined case-by-case. During the process, both the organisers and the guests will get ideas and tools for their future events.

Share your party ideas with us by Sunday, February 11th, and you may have a chance to throw a memorable party! Please send your propositions and inquiries to carnaval@balticcircle.fi. We will contact each applicant personally.

Carnaval Juhlasesonki is a part of Carnaval, a three-year project directed by Maija Hirvanen and produced by Baltic Circle festival. It is one of the Helsinki Model pilot projects supported by City of Helsinki and Niilo Helander Foundation. It is realised in the framework of Urban Heat project, co-funded by the Creative Europe programme of European Union.

tammi
16
Tapahtumat


Kantsun Olohuoneen suunnittelupalaveri 16.1.2018 klo 18 >> 

KANTSUN OLOHUONE - Kannelmäki-liikkeen yhteisötila sinun käyttöösi!

Kantsun Olohuone on Kannelmäen ostarilla (osoitteessa Vanhaistentie 1, Alepan vieressä) sijaitseva kannelmäkeläisten yhteinen asukas-, tapahtuma- ja kokoontumistila. Olohuonetta ylläpitää ja kaikille avoimia tapahtumia siellä järjestää vapaaehtoisesti joukko kannelmäkeläisiä asukkaita, osana Kannelmäki-liikettä.

Oletko innostunut järjestämään kaikille avoimen tilaisuuden tai tapahtuman; lauluillan, askartelukurssin, keskustelutilaisuuden - mitä hyvänsä kiinnostavaa? Yksin ei tarvitse järjestää, vaan apuja saa aktiiveilta olkkarilaisilta. Tilan voi varata myös erilaisten kokousten pitopaikaksi - ilmaiseksi! Yksityistilaisuuksista (esim. juhlat) peritään 20 euron korvaus, jolla katetaan käyttökuluja.Tarkempi kuvaus löytyy FB/Kantsun Olohuone.

Olohuoneen tapahtumakalenteri löytyy täältä;
kantsunolohuone@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ja suunnittelemaan yhdessä ;)

joulu
20
Uutiset

Hei Kaarelan Omakotiyhdistyksen jäsen!

Haemme yhdistykseemme omakotitalkkaritoiminnan vetäjä.

Yhdistyksemme alueella on ollut omakotitalkkaritoimintaa lähes kuusi vuotta. Suomen Omakotiliitto aloitti talkkaritoiminnan jo vuosia sitten. Helsingin alueella yhdistykset toteuttavat talkkaritoimintaa yhdessä Omakotiliiton Helsingin piirin kanssa. Helsingin piiri hoitaa talkkareiden palkanmaksuun liittyvät asiat.

Toiminnan tarkoituksena on auttaa iäkkäitä ihmisiä asumaan kotonaan. Talkkarit tekevät pihatöitä, siivousta, lumen luontia ja pieniä korjaustöitä yms.

Talkkareina toimivat pitkäaikaistyöttömät. Talkkareiden rekrytointi hoidetaan yhdessä TE-keskuksen kanssa. Talkkareiden työsuhteet ovat määräaikaisia kestäen puolesta vuodesta vuoteen. Työnantajana heille toimii Kaarelan Omakotiyhdistys ry.

Talkkaritoiminta on Kaarelan Omakotiyhdistyksen tekemää vapaaehtoistyötä. Toiminnan vetäjänä ja työnjohtajana talkkareille on toiminut Arja Antikainen.

Vetäjän tehtävänä on:

  • osallistua rekrytointiin TE-keskuksen kanssa

  • toimia yhteyshenkilönä tilaajien, piirin ja TE-keskuksen kanssa

  • valvoa työtilausten toteutumista

Lisätietoja

Arja Antikainen

arja.antikainen@elisanet.fi

050 5224912

joulu
07
Tapahtumat

Iloisesti kilisevät neulepuikot jälleen Kantsun Olohuoneella; järjestämme kahtena peräkkäisenä torstaina 30.11. ja 7.12. klo 15-18 villasukkaneulojaiset. 

Neulomme lasten villasukkia pääkaupunkiseudun Hope ry:n joululahjakeräykseen, jossa kohteena ovat vähävaraisten ja kriisiperheiden lapset. Sukat luovutetaan keräykseen viikolla 50.

Olemme saaneet sukkalankalahjoituksen tähän tempaukseen, joten ota vain puikot ja iloista mieltä mukaasi - 

Tervetuloa! Tiimiparina toimivat Briitta & Hilkka

Lisätietoja Briitta Koskilehto; 040 504 8984 tai briitta.koskilehto@koskilehto.fi

Villasukat2 pienempi

joulu
06
Tapahtumat

Tervetuloa kaikille avoimeen 100-vuotiaan Suomen itsenäisyysjuhlaan! Monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille:

Juhlabuffet
Halutessasi voit tuoda yhteiseen juhlabuffettiin suolaista tai makeaa syötävää tai alkoholitonta juotavaa.

Livemusiikkia

✫ Laineen Kasperi & Palava Kaupunki ✫
✫ Helsinki Klezmer Kapelye✫
✫ Maria Aleksandra & DJ https://www.facebook.com/mariaaleksandrareggae/ ✫
✫ Katja Luhtala https://www.facebook.com/KatjA-Luhtala-159559370771046/ ✫

Tanssitaidetta ✫ S3-Kollektiivi & Breathing Beat

Liikkuva Valoshow Belenos Group of Arts

Lapsille auditoriossa ✫ Nukketeatteri Sytkyt esittää Suomi 100 lasten silmin www.sytkyt.fi

Eeva-Helena Inomaan järjestämä ✫ Askartelu- ja origamityöpaja.

Illan järjestävät Pand - Taiteilijat rauhan puolesta, D-asema, Sitratori, Kannelmäkiliike ja Kanneltalo.

http://pandtaiteilijatrauhanpuolesta.blogspot.fi
( uudet kotisivut ovat tekeillä)

Vapaa pääsy ja ilmainen illallisbuffee. Sydämellisesti tervetuloa!

OHJELMA-AJAT

Juhlavieraat vastaanottaa Taina & Arska ja tapahtuman juontaa Antti Seppänen.

klo 16.30–19 
Juhlabuffet
Halutessasi voit tuoda yhteiseen juhlabuffettiin suolaista tai makeaa syötävää tai alkoholitonta juotavaa. Tarjottavat voit tuoda Kanneltaloon vahtimestareille samana päivänä klo 12 alkaen tai juhlaan tullessasi.

Aula
klo 16–19.00 
Työpajoja lapsille ja lapsenmielisille
Aula

klo 16-19
Anne Rossi-Horton Unisiepparityöpaja, aula

Taikahiekkalaatikko, aula

klo 16–16.45
Reggaerytmejä: Maria Aleksandra & dj
Kahvilan stage

klo 16.30–17 
Nukketeatteri Sytkyt: Nukketeatteriesitys Suomi 100 lapsen silmin
Auditorio

klo 16.45->
Belenos-valoshow
liikkuu tilassa

klo 17 –17.45 
Laulaja & lauluntekijä Katja Luhtala
Kahvilan stage

klo 17.45-18.15 
S3-kollektiivi ja Breathing Beat tanssiesitys
Galleria

klo 18 –19.00 
Helsingin Klezmer Kapelye
Kahvilan stage

klo 19.00 
Laineen Kasperi & Palava Kaupunki
Teatteri- ja konserttisali


Tule juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea ja samalla meitä kaikkia yhteiseen juhlaan! Juhlaan on vapaa pääsy ja juhlabuffet on maksuton.
Halutessasi voit tuoda yhteiseen juhlabuffettiin suolaista tai makeaa syötävää tai alkoholitonta juotavaa. Tervetuloa!

joulu
04
Tapahtumat

Mikään ei ole niin mukavaa kuin laulaminen – paitsi tietenkin yhdessä laulaminen!

Kanneltalon kahvilan yhteislauluilloissa on tunnelmaa ja yhteisöllisyyttä.
Laulattajana Mari Kätkä.

Kaikki mukaan – Tervetuloa!